Meddig jó a házi tojás? Mennyi a szavideje? A 3-4 hetes tojást már ne egyem meg, ugye? Mi bajom lehet ha mégis megeszem? Honnan tudom, hogy a tojás már nem jó?
üsd bele egy tálba óvatosan,hogy ki ne szakadjon a héjától!
Ha a sárgája magától szétfolyik akkor nyersen ne edd meg,süteménybe rántottába 100-150 fok fölött hőmérsékleten kezeld és semmi bajod nem lesz,ha rossz is!!
De azt még mi is megesszük!
:)
A házi tojást tojó tyúk eszik pl. füvet, tápot míg a bolti tojást tojó tyúk biztos,hogy nem eszik füvet. Nem tudom,hogy esetleg adnak-e valami extra dolgot (tartósító, ízfokozó stb) ezért kérdeztem.
De akkor rendben van még megesszük a tojást ha nem folyik szét a sárgája.
"Nem tudom,hogy esetleg adnak-e valami extra dolgot (tartósító, ízfokozó"
Ez már hisztéria, nem gondolod? A pipit tartósítják ízfokozzák vagy mit? A pipik meszet is kell hogy kapjanak az állandó mészürítés miatt pld, házi pipi az ól falát csipegeti ketreces pipinek adni kell a kajájában.
:) nem hisztériázok,de vidéki lány vagyok nagyon érzem a házi és bolti tojás között a különbséget.
Azt hiszem a vizes trükköt fogom kipróbálni és ha jók még a tojások csinálok belőle tojáskrémet vagy töltött tojást.
"Nem tudom,hogy esetleg adnak-e valami extra dolgot (tartósító, ízfokozó stb) "
LOL :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!