Mit fözzek a páromnak?
Lehet bonyolult is csak ne túl drága! Segítsetek légyszi!
19/L
Nekem az alábbi jön be.
Csirkemellet vagy pulykamellet, vékony kb 1cm es szeletekre vágod, mint a rántott húshoz, csak törekedj minél nagyobbakra. Esetleg kloffolhatod is.
Szárítsd meg egy kicsit konyharuhán.
Pici tejfölt sajttal és baconszalönnával keverj össze, ha merész vagy akkor aszalt szilvát is teszel bele, majd bekened és szépen feltekered. Fogpiszkálóval vagy húsüvel zárd le. A tetejére pár szelet szalonna, hogy zsírja átjárja és a végén jól is néz ki.
Egyszerüen beteszed sütöbe, alufóliával letakarod és kb fél órát sütöd. A végén leveheted, hogy pirulon is, ki hogy szereti.
Köretnek krumplipüré tejszínnel vagy sültkrumpli és ha szeretsz pepecselni, akkor krumplikosár is jó, abba lehet tenni salátát. A krumplikosárhoz, olyan vékonyra kell vágni a krumplit, hogy hajoljon jól. Fém merökanálba beleteszed, kibéleled és bele lógatod forró olajba, a kanálban is legyen.
Salátának, szerintem sima jégsaláta vagy fejes saláta, reszelt répával, pici citromléval esetleg balzsam ecettel.
A tálalás a Te krativitasod, de szépen meg lehet csinálni.
21/F
Szerintem ez jó lesz! :)
Ilyet még nem csináltam! Köszönöm szépen! :)
De még várok más ötleteket is! :)
darálj le pörköltet, kicsi tejföllel lazítsd, legyen jó fűszeres. töltsd sós palacsintakba, tekerd össze, a két végét dugd me, és rendesen panírozd be.
forró zsírban szép pirosra süsd. bármilyen savanyúval laktató és nagyon finom.
ugyanígy hagymás-fűszeres darált csirkemájjal is megtöltheted, azzal is nagyon finom.
vagy pl gombás, vagy zöldborsós tokány, fokhagymás petrezselymes nokedlivel.
én tegnap éppen zöldborsós tokányt csináltam lapockából
és sárgarépakockás gombás rizst.
aztán tálalás előtt nem vacakoltam, összeborítottam , úgy melegítettem össze. nagyon finom rizottó szerűség lett.
elég sokmindent írtál, hogy megtudod főzni, néha egy apró változtatással is újjá lehet varázsolni a megszokottat.
A párom itt erősködik mellettem, hogy feltétlenül ajánljam neked a chillis babot!
(babkonzerv + kukorica konzerv + hagymán pirított darált hús + bors, só, chilli. Vághatsz bele paprikát is) - ő diktálta... :)
tejszínes gombás csirkemell.
Csirkemellet csíkokra vágod, besózod. Kevés olajon enyhén megpirítod. Hozzáadod a gombát és felöntöd annyi tejszinnel h lepje. Ha megfőtt, akk tejfölös lisztes habarással besűríted, ha besűrűsödött akk kész is. ( a csirkét hagymán is piríthatod. Az ételedet sóval fehér borssal és kakukkfűvel ízesítheted.) Én rizzsel szoktam tálalni, de lehet tésztával is.
Próbáld ki. Nagyon finom. Párom nem szereti a csirkét, de még neki is bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!