Milyen egyszerű de finom ételt készítsünk?
Figyi én írok 1-et de ne vedd zokon mert nem túl trendi viszont finom és egyszerű. (meg ez jutott eszembe)
Szóval...
Savanyú káposztát párolsz pici olajon (dobhatsz rá egy kis bacon-t is ha szeretitek) és kb 6-7 perc párolás után, tányérban felvert (4-5) tojással nyakon öntöd a káposztát, és addig sütöd (kevergeted) az egészet amíg a tojás meg nem sül. Sót ne felejts el tenni bele. Nagyon finom szerintem...
Ez olyan pasis kaja (én is az volnék)
Ja és a bacon helyett akár kolbásszal is fincsi!
Jó étvágyat!
Oké. Ha nem szeretnél műanyag kajákat enni, de gyorsat-fincsit igen, akkor:
1) Spagetthi carbonara
Tészta OLAJ NÉLKÜLI sós vízben kifőz. Közben oliván pici felkockázott bacon kisüt, bazsalikomot szórj bele egy teáskanállal, ha lehúztad a tűzről. Reszelj sajtot, parmezánnal az igazi. 2 tojás sárgáját keverj össze fél deci tejszínnel, egy evőkanál olivával és a leszűrt tésztára azonnal öntsd rá, keverd jól össze. Tálaláskor halmozd a tetejére a bacont és a sajtot.
Nyerstojás-iszony esetén csinálhatod úgy is, hogy csak tejfölt vagy tejszínnel kevert lisztet pakolsz a tésztára.
2) Egyszerűen isteni bolognai:
Tészta kifőz, úgy, ahogy a carbonaranál.
Közben egy fej vöröshagyma oliván megpirít, kb 30 dkg darált hús rádob, az is megpirít. (Ha picit megsózod a hagymát, előbb pirul) Sűrített paradicsompüréből kb 2 dl belekever, kb 2 dl vízzel felönt. Egy nagyobb babérlevél társaságában összefőz, egy evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő is belezuttyant. Lassú tűz, mert fröcsög. Amikor kész, ez kb 10 perc, egy teáskanál őrölt rozmaring és egy teáskanál bazsalikom is beleszór, ez után én egy deci tejszínnel felturbózom az egészet, de ez elhagyható.
Sajt lereszel, tálal, jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!