Hagy tudok házilag rozscipót, zsemlét készíteni, kenyérsütőgép nélkül?
És ugyanolyan állaga lesz?
Egyszer próbáltam, akkor a közepe nem sült át, kívül meg már majd megégett..
A rozzsal vigyázz, mert ha csak rozslisztet használsz a kenyeredhez, nem fog megkelni. Ha megnézed a bolti rozskenyerek csomagolásait, mindben van rozskovász. Ha mindenképpen csak rozsból szeretnél sütni, készíts rozskovászt otthon (elég macerás), vagy keverd más (teljes kiőrlésű) lisztekkel, és úgy már nem lesz probléma.
Ha élvezhető állagú kenyeret szeretnél sütni, teljes kiőrlésű lisztet max kétharmad arányban használj, mindenképpen keverd egy kis sima liszttel, különben tömör és fűrészporízű lesz a végeredmény.
(Bevált recept:
15 dkg graham liszt
10 dkg tk tönköly liszt
15 dkg sima liszt
2,5 dl víz
2 ek olaj
1 tk só
1,5 tk cukor
2,5 dkg élesztő
ebből 8 zsemle lesz. ha rozzsal szeretnéd, a graham vagy a tönkölyliszt helyett használj tk rozslisztet.
sok sikert!
ha nem ragaszkodsz a teljes kiőrlésű liszthez, egy recept:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!