Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagy tudok házilag rozscipót,...

Hagy tudok házilag rozscipót, zsemlét készíteni, kenyérsütőgép nélkül?

Figyelt kérdés
Neten kerestem, de nem találtam..
2011. jan. 6. 12:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem nincs kenyérsütőgépem, úgyhogy mindent kézzel csinálok. Összegyúrom a hozzávalókat, jól kidagasztom kézzel (kb. 10-15 perc izommunka), majd letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem, átgyúrom kicsit, formázom (kenyér, zsömle, kifli), sütőpapíros tepsire teszem, újra hagyom kelni kb. fél órát és előmelegített sütőben megsütöm. A sütő aljába mindig teszek egy kis lábosban vizet, így sütés közben nem szárad ki a tészta.
2011. jan. 6. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

És ugyanolyan állaga lesz?

Egyszer próbáltam, akkor a közepe nem sült át, kívül meg már majd megégett..

2011. jan. 6. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor kisebb hőfokon próbáld sütni, hogy a közepe is átsüljön. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor teríts rá egy darab sütőpapírt.
2011. jan. 6. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Tök egyszerű receptem van:Teljes kiörlésű búzaliszt,vagy teljes kiörlésű rozsliszt,+só,szódabikarbóna,és annyi joghurt hogy gyúrható tésztát kapj!Én még rakok bele csirát korpákat és lenmagot is.Kb:10 perc a gyúrás,és 10-15 perc alatt sül meg.Bemelegített sütőbe tedd,és utána vedd kicsire.Ja én ezt az adagot(kb:600 grammos) kb.3 napra csinálom,és nem sütöm ki egyszerre,hanem olyan 80 grammos kicsi zsömi szerüre gyúrom össze,a többi hűtőben eláll.
2011. jan. 6. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A rozzsal vigyázz, mert ha csak rozslisztet használsz a kenyeredhez, nem fog megkelni. Ha megnézed a bolti rozskenyerek csomagolásait, mindben van rozskovász. Ha mindenképpen csak rozsból szeretnél sütni, készíts rozskovászt otthon (elég macerás), vagy keverd más (teljes kiőrlésű) lisztekkel, és úgy már nem lesz probléma.

Ha élvezhető állagú kenyeret szeretnél sütni, teljes kiőrlésű lisztet max kétharmad arányban használj, mindenképpen keverd egy kis sima liszttel, különben tömör és fűrészporízű lesz a végeredmény.

(Bevált recept:

15 dkg graham liszt

10 dkg tk tönköly liszt

15 dkg sima liszt

2,5 dl víz

2 ek olaj

1 tk só

1,5 tk cukor

2,5 dkg élesztő


ebből 8 zsemle lesz. ha rozzsal szeretnéd, a graham vagy a tönkölyliszt helyett használj tk rozslisztet.

sok sikert!

ha nem ragaszkodsz a teljes kiőrlésű liszthez, egy recept:

[link]

2011. jan. 6. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!