Hogyan és miből készül az ecet?
Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 21:59
1/7 anonim válasza:
Ecetsav a neve, szerves vegyület. Keverik.
2/7 anonim válasza:
Többféle ecet van,valamilyen gyümölcs erjesztésével. Van pl. boreevet,almaecet,de burgonyából vagy kukoricából is készülhet. Ezeken kívűl még másból is.
3/7 anonim válasza:
ecetsavból, általában gáz halmazállapotú, ezt oldják vízben. Ezért kell zárt üvegben tartani mert elmegy az ereje, kiszáll.
4/7 anonim válasza:
Etilalkohol oxidációjával. Egy sor mikroorganizmus (Bacterium aceti, Mycoderma aceti) művel ilyet. Régen borból készült, mostanában inkább ipari alkoholból, mikroorganizmusokkal beoltott faforgácson szivárogtatják át.
Gyümölcsecetek borecetből készülnek, az adott gyümölcsöt áztatják benne hosszabb ideig, hogy összeérjenek az ízek.
5/7 anonim válasza:
"ecetsavból, általában gáz halmazállapotú, ezt oldják vízben"
Összekevered a sósavval.
6/7 anonim válasza:
Ma már mindenből csinálnak ecetet. A borecet mellett van pezsgőecet meg balzsamecet (mustecet). Aztán nemcsak gyümölcsöt, hanem virágot is lehet áztatni benne: például levendulaecet. Ázsiában pedig a rizsecet az, ami nagyon elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!