Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az édesköménynek milyen íze van?

Az édesköménynek milyen íze van?

Figyelt kérdés
MÉg nem ettem és nem szeretném kidobni ha nem ízlik. Mihez hasonlítanád az ízéd?
2011. jan. 5. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sajnos nem nagyon tudom semmihez, kicsit olyan mentolos , kicsit csípős, kicsit talán a hagymára is hasonlít.

Nekem amúgy nagyon ízlik

2011. jan. 5. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:

az édeskömény az a köménymag, nem? szoktak tenni levesekbe, salátákba, mindenféle cuccba. Tuti ettél már, csak nem tudsz róla :D hasonlítani nem igazán tudom semmihez, de olyan illóolajos valami. ha ráharapsz édeskés és elég intenzív ízű, de a sós-savanyú cuccokhoz passzol.

Ha ettél már tojáslevest/zsemlekockalevest, na abban sok van belőle

2011. jan. 5. 20:52
 3/11 A kérdező kommentje:
nem, az édeskömény ilyen gumós növény. Nem köménymag :)
2011. jan. 5. 20:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Vendéglátást tanulok, nálunk a hivatalos (a tanár által számonkért) megfogalmazás szerint: átható, ánizsra emlékeztet.
2011. jan. 5. 21:04
 5/11 anonim ***** válasza:
21.04-es vagyok. Amúgy ezt is fűszerként, ételek ízesítésére használják, csak azért írom, mert a kérdésedből úgy tűnt, h úgy akarod fogyasztani, mintha gyümölcs lenne.
2011. jan. 5. 21:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Ánizsos íze van, nagyon finom és az egész növényt meg lehet enni. Ha szeretnéd kicsit tompítani, hogy ne legyen olyan erős az aromája, egyéb zöldséggel, vagy hússal együtt párold meg.
2011. jan. 5. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Anizsra emlekeztet engem is.

Csak fuszerkent?Ezt eddig nem tudtam, de en nagyon finom citromos szoszos salatat ettem belole.(:

20/L

2011. jan. 6. 01:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocs, én eddig csak ízesítőként ismertem, így önmagában nem. Nekem ez volt az új :D De tényleg bocsánat a félreinformálásért!
2011. jan. 6. 01:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Ugyan, semmi gond.(:

Tudod, ez ugy van a szakacsoknal, mint az atlag embereknel, ha tanulnak valamit elveszik a spontaneitas. Valoszinu, ha tudtam volna, hogy fuszer, akkor nem salatakent ettem volna, de nem bantma meg, nagyon finom.

Sima salatalevel, paradicsom, ananasz, edeskomeny, reszeltrepa,kukorica es erre ra citromos olaj. Amolyan mindent ossze, ami a hutoben volt.(:

2011. jan. 6. 09:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Én egy tésztaélbe tettem, megpároltam a többi alapanyaggal amit a tésztára kellett tenni.

(recept alapján volt, nem tudom, hogy fűszer-e, de elég nagy részét tette ki a szósznak.

2011. jan. 7. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!