Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házilag készült Kinder tejszelet?

Házilag készült Kinder tejszelet?

Figyelt kérdés

Gondoltam házilag is tudnék hasonlót csinálni, de nem tudom hogyan fogjak hozzá. A fiam nagyon szereti, de olyan drága! Na nem mintha ez lenne a lényeg, csak ha már ki lehet jönni olcsóbban... Értitek! :)

Előre is köszi a válaszokat!


2009. jan. 27. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
A tejszelet receptjét nem, de a Kinder Pingui-ét ismerem. Azt kéred?
2009. jan. 27. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne, leírnád ide, vagy privibe légyszi!:)
2009. jan. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Az engem is érekelne... :)
2009. jan. 27. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Végülis azt is szereti. Jöhet! És köszi a gyors választ!
2009. jan. 27. 18:27
 5/8 anonim válasza:
Nekem is küldd el légyszi. =)
2009. jan. 27. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor íme. Egy baja van, hogy nem túl nagy adag, és gyorsan elfogy. Nem olcsó, de könnyű elkészíteni, és finom. Tortának is jó, kerek formában elkészítve.


Kinder Pinqui:


Tészta: 2 db 4 tojásos kakaós piskóta (én a legnagyobb tepsimbe sütök 8 tojásost, és ketté vágom, hogy két lap legyen)

Krém:

3 dl tejszínt kemény habnak felverni, hozzákeverni 50 dkg mascarpone-t, 1 cs instant zselé fix-et(Dr. Oetker), és 10 dkg porcukrot

Ez a krém jó, ha áll a hűtőben, akár egy éjjel is, hogy áthüljön. Ha nem elég hideg, akkor a meleg mogyorókrémet nem lehet rákenni.


Alulra kerül egy piskóta, rá a krém fele, és rekenni 1 e.k. olajon megolvasztott 5 e.k. Nutellát.

Erre kerül a krém másik fele, és végül megint piskóta.

A tetejére pedig csokimáz.


Remélem érthető. Jó étvágyat hozzá.

2009. jan. 27. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kinder szelet



Hozzávalók:

• A tésztához:

• 25 dkg cukor

• 5 dkg vaj

• 2 evőkanál kakaó

• 2 evőkanál méz

• 2 egész tojás

• pici só

• 45 dkg liszt

• 1 kávéskanál szódabikarbóna

• A főzött krémhez:

• 7 dl tej

• 1 (kicsit púpos) evőkanál liszt

• 3 cs. Tejszín ízű pudingpor

• 1 pohár (2 dl) tejföl

• A kevert krémhez:

• 20 dkg cukor

• 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin

• csokimáz



Elkészítés: A tésztához valókat (a liszt kivételével) gőz felett fel kell főzni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte 1 kávéskanál szódabikarbonát keverünk. Teljesen kihűtjük, mert különben ragadós lesz a tészta. Kettéosztjuk, kinyújtjuk. A tepsi hátlapján (én sütőpapírt teszek rá, így nem kell vajazni-lisztezni) sütjük meg a lapokat. Óvatosan kell leszedni róla, nehogy eltörjön, mert ilyenkor még kemény a lap. A két lap közé töltjük a krémet. (Én a felső lap alá még egy kis lekvárt is kenek.) A krémhez a 3 csomag pudingport a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük az 1 pohár tejfölt. Hűlni hagyjuk. A kevert krémhez a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt masszát, ezzel is habosra keverjük. Csokoládémázzal vonjuk be a tetejét. Másnapra megpuhul a tésztája. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Hideg helyen tároljuk.

2009. jan. 27. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindkét receptet! A fiam egy hét múlva lesz 1 éves, megcsinálom neki. Majd megírom milyen lett.
2009. jan. 28. 11:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!