Házilag készült Kinder tejszelet?
Gondoltam házilag is tudnék hasonlót csinálni, de nem tudom hogyan fogjak hozzá. A fiam nagyon szereti, de olyan drága! Na nem mintha ez lenne a lényeg, csak ha már ki lehet jönni olcsóbban... Értitek! :)
Előre is köszi a válaszokat!
Akkor íme. Egy baja van, hogy nem túl nagy adag, és gyorsan elfogy. Nem olcsó, de könnyű elkészíteni, és finom. Tortának is jó, kerek formában elkészítve.
Kinder Pinqui:
Tészta: 2 db 4 tojásos kakaós piskóta (én a legnagyobb tepsimbe sütök 8 tojásost, és ketté vágom, hogy két lap legyen)
Krém:
3 dl tejszínt kemény habnak felverni, hozzákeverni 50 dkg mascarpone-t, 1 cs instant zselé fix-et(Dr. Oetker), és 10 dkg porcukrot
Ez a krém jó, ha áll a hűtőben, akár egy éjjel is, hogy áthüljön. Ha nem elég hideg, akkor a meleg mogyorókrémet nem lehet rákenni.
Alulra kerül egy piskóta, rá a krém fele, és rekenni 1 e.k. olajon megolvasztott 5 e.k. Nutellát.
Erre kerül a krém másik fele, és végül megint piskóta.
A tetejére pedig csokimáz.
Remélem érthető. Jó étvágyat hozzá.
Kinder szelet
Hozzávalók:
•
• A tésztához:
• 25 dkg cukor
• 5 dkg vaj
• 2 evőkanál kakaó
• 2 evőkanál méz
• 2 egész tojás
• pici só
• 45 dkg liszt
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
•
• A főzött krémhez:
• 7 dl tej
• 1 (kicsit púpos) evőkanál liszt
• 3 cs. Tejszín ízű pudingpor
• 1 pohár (2 dl) tejföl
•
• A kevert krémhez:
• 20 dkg cukor
• 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
• csokimáz
Elkészítés: A tésztához valókat (a liszt kivételével) gőz felett fel kell főzni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte 1 kávéskanál szódabikarbonát keverünk. Teljesen kihűtjük, mert különben ragadós lesz a tészta. Kettéosztjuk, kinyújtjuk. A tepsi hátlapján (én sütőpapírt teszek rá, így nem kell vajazni-lisztezni) sütjük meg a lapokat. Óvatosan kell leszedni róla, nehogy eltörjön, mert ilyenkor még kemény a lap. A két lap közé töltjük a krémet. (Én a felső lap alá még egy kis lekvárt is kenek.) A krémhez a 3 csomag pudingport a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük az 1 pohár tejfölt. Hűlni hagyjuk. A kevert krémhez a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt masszát, ezzel is habosra keverjük. Csokoládémázzal vonjuk be a tetejét. Másnapra megpuhul a tésztája. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Hideg helyen tároljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!