Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt almásrétes, kell a...

Kelt almásrétes, kell a tésztára zsemlemorzsát szórni?

Figyelt kérdés
Szeretnék kelt almásrétest csinálni,de nem tudom hogy a reszelt almát kinyomjam e ,vagy szórjak inkább morzsát a tésztára.
2009. jan. 27. 10:10
 1/5 anonim válasza:
Ha jól kinyomod nem kell, de megpróbálhatod nagyon vékonyan a lekvárt is az alma alá.
2009. jan. 27. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Ha jól kinyomkodod az almát,és keversz bele fél csomag vaniliás pudingport,nem kell alá szórni semmit.A puding nem érzik ki az ízében.


Maszatka

2009. jan. 27. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez a recept:Diós kelt rétes - LengyeltótiÍzes hagyományok



Hozzávalók 4 személyre:


--------------------------------------------------------------------------------



Két evőkanál kristálycukrot 2 dl langyos tejben elkeverünk, hozzámorzsolunk 1 csomag élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson.


1 kilogramm lisztben elkeverünk egy csipetnyi sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. 7 dl langyos tejjel összedolgozzuk, majd belegyúrunk 2 egész, felvert tojást. Addig dagasztjuk, amíg sima lesz a tészta. Lisztezett gyúródeszkán is jól átgyúrjuk, két részre vágva cipókat formázunk belőle, kör alakú, ujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejüket olajjal megkenjük, és konyharuhával letakarva pihentetjük.


Közben elkészítjük a tölteléket: 30 dkg dióbelet ledarálunk, megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint kristálycukorral összekeverjük.


A sütőlapot kizsírozzuk, az asztalt terítővel letakarjuk, megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát rátesszük, a széleit egy kicsit meghúzkodjuk, és 3-4 evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk. Az oldalait a közepe fele felhajtjuk, hogy mindenütt zsíros legyen a tészta, majd az asztal teljes szélességére széthúzzuk úgy, hogy egy kicsit az oldalán is lelógjon a széle. Ezt a vastagabb rétesvéget legombolyítjuk. A kinyújtott tészta tetejét diós töltelékkel gazdagon megszórjuk, a széleit felhajtjuk, azt is megszórjuk dióval, és asztalterítő segítségével egy rúdba felgöngyöljük. Körkörösen felcsavarva a megkent tepsibe helyezzük, a tetejét is jól megkenjük zsírral, és szép pirosra sütjük.


A tészta másik felét tetszés szerint újabb diós töltelékkel, de mákkal, meggyel, káposztával, túróval is tölthetjük.



Salynos nem írták le hogy,milyen meleg legyen a sütö ,és hogy maddig kell sütni a rétest.Tudnátok segíteni?

2009. jan. 27. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem gázsütőm van és 2-3 as fokozaton sütöm,szerintem az olyan 200-220 fok.


maszatka

2009. jan. 27. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Kész a rétes ,nagyon jó.Az egyik almás a másik almás mákos.Legközelebb nem nyújtom ki a tésztát ilyen vékonyra.Nagyon nehéz volt a tepsibe tenni.A recept a tv paprikától van.
2009. jan. 27. 14:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!