Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan süti receptet keresek,...

Olyan süti receptet keresek, amelyet őzgerinc formában gyorsan el lehet készíteni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 27. 07:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Például ilyen a kekszes..


Hozzávalók:

fél kg háztartási keksz,(össze kell törni)

10 dkg dió,

fél cs. mazsola,

25 dkg cukor,

4 ek. kakaó,

6 ek. tej,

2 kocka Rama,

fél dl rum.


őzgerincforma és folpack.


Elkészítés:

A kekszet és a diót össze kell vágni, majd ehhez hozzáadni a mazsolát.

A cukrot a kakaóval és a tejjel fel kell főzni, majd amikor forr levenni a tűzről és hozzáadni a 2 Ramat és a fél dl rumot. Végül összekeverni a kekszes dióval(aki nem szereti a mazsolát, ki is hagyhatja), és ezt a masszát a folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük és hűtőbe tesszük míg meg nem szilárdul.

---------------------------------------------------------

Hozzávalók:


2 dl víz

25 dkg porcukor

5 dkg kakaó

25 dkg margarin

citromhéj (elhagyható)

fél dl rum (vagy rumaroma)

25-25 dkg háztartási keksz


Elkészítés:

A keksz kivételével a hozzávalókat 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 dkg darált kekszet és 25 dkg tördelt kekszet. Jól összekavarjuk, folpackkal kibélelt őzgerencformában tesszük, 2 órára hűtőbe tesszük.(vagy fél óra mélyhűtő)


Tanácsok:

Törd dióval, mazsolával lehet dúsítani.

2009. jan. 27. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Íme néhány recept őzgerinc formába, amiket korábban ezen az oldalon írtak:


Joghurttorta

Hozzávalók:

4 kis pohár (7 dl) gyümölcsjoghurt

5 dl tejszín

25 g étkezési zselatin

10 dkg porcukor

nem túl vizes gyümölcs


Elkészítése:

A tejszínt felverjük, majd elkeverjük a joghurttal és a cukorral. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük. A zselatinport néhány evõkanál vízzel csirízesre keverjük és megmelegítjük, majd lassan egyenletesen elkeverjük a masszával. A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába vagy üvegtálba rétegezzük a gyümölcsdarabokkal. A tetejére (kiborítva ez lesz az alja) érdemes kicsit tömörebb piskótalapot, vagy babapiskótákat tenni. Minimum fél napig hagyjuk állni hûtõben!

Zselatin: A 0.5 dl meleg vízben elkevered a zselatint, majd mikróban célszerû tovább melegíteni.



Rumos-kekszes:


30 dkg háztartási keksz, 3 ek rum, 1 kocka ráma, 1 dl tej, 20 dkg cukor, 4 ek kakaópor, 1 tojás

Apróra kell törni a kekszet, és ráönteni a rumot. egy fél órát állni kell hagyni, hogy beszívja. Fel kell olvasztani a margarint, hozzáadni a cukrot, kakaót, és fel kell forralni. 5 percig hagyni kell hűlni, majd beletenni a tojást.Az egészet rá kell önteni a kekszre. Alufóliával béleld ki az őzgerincformát, és öntsd bele a masszát. Az a jó ha minimum egy napig áll a hűtőbe.



Pudingos:


Ha nincs sok időm sütni, akkor kétféle pudingot megfőzök, az egyiket a forma aljába öntöm, megvárom míg egy kicsit megszilárdul, teszek rá babapiskótát, vagy háztartási kekszet, és jöhet a másik puding. Ennek elég pár óra, míg a puding megköt. Nagyon szép, ha különböző színű a pudingpor!



Rizses csoki


Hozzávalók:

25 dkg margarin,

2 evőkanál kakaó,

20 dkg porcukor,

1 dl víz,

2 csomag vaníliás cukor,

20 dkg sovány tejpor,

1 csomag puffasztott rizs,

1 evőkanál zselatinpor,

2 evőkanál víz


A margarint, 2 evőkanál kakaót, 20 dkg porcukrot, 1 dl vizet és a 2 csomag vaníliáscukrot felmelegítjük és csomómentesre elkeverjük. Közben 2 evőkanál vizet 1 evőkanál zseletinporral összekeverünk és felforralunk. A kettőt összekeverjük, hozzákeverjük a 20 dkg sovány tejport, majd az 1 csomag puffasztott rizst. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, betakarjuk, és a hűtőbe tesszük.



Őzgerinc


Hozzávalók:

25dkg kristálycukor

4 dkg kakaó

2 egész tojás

1 Rama

Ezeket víz fölött (kisebb edényre tesszük a nagyobb edényt lehetőleg gy hogy teljesen bele illeszkedjen) főzzük 25 percig.

Majd 1 csomag pudingport szórunk bele ( Csoki vagy vanília), és 15 dkg vagdalt diót (kb fél- egy cm-es darabokra vagdaljuk nem daráljuk).

Eztán még 5 percig főzzük. végül őzgerincformába tesszük. 1 sor massza a sor babapiskóta, egy sor massza, egy sor babapiskóta. tetejére massza kerüljön. Hűtőbe tesszük.

Ez nagyon finom és mutatós is a piros mogyorós ízére emlékeztet.



Gesztenyés alagút őzgerincformában


5 tojásból gáztepsiben kakaós piskótalapot sütünk (5 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, ízlés szerint kakaópor). A piskótából levágunk egy akkora csíkot, ami az őzgerincforma tetejére illik. A többit akkorára vágjuk, hogy az őzgerincformát kibéleljük vele.


Krém

25 dkg-os gesztenyemasszából egy kis darabot levágunk (kb. az 1/4 részét) és nedves kézzel olyan hosszú csíkot sodrunk belőle, mint az őzgerincsütő. A többi gesztenyét 2-3 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál rummal és egy Váncza vanillin cukorral simára keverjük 2 dkg Lucullus étkezési zselatint 1 dl hideg vízbe áztatunk, felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon. 3-4 dl tejszínt kemény habbá verünk (ez helyettesíthető megfelelő mennyiségű porból készített kemény habbal), a kihűtött, de még folyós zselatint óvatosan beleöntjük és lazán belekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a gesztenyemasszához.


Felét a piskótával bélelt őzgerincformába simítjuk. Középre helyezzük a kisodort gesztenyerudat és rákenjük a maradék krémet. Ezt lefedjük az előre levágott piskótacsíkkal. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, levesszük a formát és olvasztott csokoládéval bevonjuk.


Citromos sütemény őzgerincformában sütve

Hozzávalók:

• 4 tojás

• 13 dkg cukor

• 12 dkg liszt

• 2 teáskanál sütőpor

• 8 dkg sütőmargarin

• 1 citrom reszelt héja és leve


Elkészítés: A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a levét és a felolvasztott margarint, robotgéppel tovább keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A végén beleforgatjuk a tojások habját. Őzgerincformát kikenünk és kilisztezünk, a tésztát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzés:

Isteni finom lesz, ha kihűlt, porcukorral meghinthetjük. Tálalható önmagában, vagy hideg vaníliapudinggal, vagy eper/áfonya dzsemmel. Mindenkinek ajánlom!!!!

2009. jan. 27. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!