Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő háziasszony részére van...

Kezdő háziasszony részére van valami "egyszerű" Tejfölös burgonyafőzelék recept?

Figyelt kérdés
2009. jan. 26. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon egyszerű és nagyon finom. Édesanymtól tanultam:

A krumplit megpuculod és karikára vágod (én így tanultam, lehet más alakzatba is). Aztán felteszed főni babérlevéllel, és megsózva, annyi vízben, amennyi ellepi.

Mikor a krupli megpuhult, paprikás rántást készítesz és besűríted vele. Aztán tejfölt neki és hagyos egyett rottyani.

Nagyon finom, ha nem elég savanykás, tehetsz bele pici ecetet is.

Jó étvágyat.

(mennyiséget azért nem írtam, mert mindig szemre csinálom.)

2009. jan. 26. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
én is kezdő vagyok.ugyanígy csinálom mint az előző:feltezek vizbe főzni felkockázott krumplit,ép hogy ellepje a viz.babérlevél,só.ha puha a krumpli behabarom:egy kis tejfölbe teszek egy evőkanálnyi lisztet,kiveszek egy kis levet,ebbe belekeverem,aztán mehet a főzibe.összerottyantom,ez pár perc és kész.
2009. jan. 26. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem liszttel, hanem étkezési keményítővel habarom, tejfölösen, a többi ugyanaz, mit ahogy előttem írták.
2009. jan. 26. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én párolt vöröshagymára dobom rá a felkarikázott krumplit, sót, babérlevelet és vízzel felöntöm. Ha nincs otthon hagyma, akkor hagymakrémet nyomok a vízbe. Ha majdnem készen van, akkor keményítős tejfölös paprikás habarással sűrítem.

2009. jan. 26. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Szinte ugyanígy paprika nélkül.

Hagymát megpiritom, rá a karikára vágott krumplit, babérlevél, viz, vegeta. Ha megfő akkor teszem rá a tejföllel elkevert lisztet, addig keverem még besűrűsödik és kis ecet és kész.

2009. jan. 26. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

ezt nagyon egyszerű elkészíteni :)



Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 1,2 kg burgonya

» 5 dkg zsiradék

» 5 dkg liszt

» 1 dl tejföl

» 2 dkg vöröshagyma

» 1 dkg só

» bors

Elkészítés ideje:


30 perc

Elkészítés módja:


A burgonyát felkarikázzuk, és annyi vízben megfőzzük, amennyi ellepi. rántást készítünk, majd a hagymát felaprítjuk, és beletesszük. Amikor a burgonya puha, belekeverjük a rántást, majd hozzáadjuk a tejfölt, és megsózzuk.

2009. jan. 27. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!