Kezdő háziasszony részére van valami "egyszerű" Tejfölös burgonyafőzelék recept?
Szia!
Nagyon egyszerű és nagyon finom. Édesanymtól tanultam:
A krumplit megpuculod és karikára vágod (én így tanultam, lehet más alakzatba is). Aztán felteszed főni babérlevéllel, és megsózva, annyi vízben, amennyi ellepi.
Mikor a krupli megpuhult, paprikás rántást készítesz és besűríted vele. Aztán tejfölt neki és hagyos egyett rottyani.
Nagyon finom, ha nem elég savanykás, tehetsz bele pici ecetet is.
Jó étvágyat.
(mennyiséget azért nem írtam, mert mindig szemre csinálom.)
Szia!
Én párolt vöröshagymára dobom rá a felkarikázott krumplit, sót, babérlevelet és vízzel felöntöm. Ha nincs otthon hagyma, akkor hagymakrémet nyomok a vízbe. Ha majdnem készen van, akkor keményítős tejfölös paprikás habarással sűrítem.
Szinte ugyanígy paprika nélkül.
Hagymát megpiritom, rá a karikára vágott krumplit, babérlevél, viz, vegeta. Ha megfő akkor teszem rá a tejföllel elkevert lisztet, addig keverem még besűrűsödik és kis ecet és kész.
ezt nagyon egyszerű elkészíteni :)
Hozzávalók:
Hány személyre: 4
» 1,2 kg burgonya
» 5 dkg zsiradék
» 5 dkg liszt
» 1 dl tejföl
» 2 dkg vöröshagyma
» 1 dkg só
» bors
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
A burgonyát felkarikázzuk, és annyi vízben megfőzzük, amennyi ellepi. rántást készítünk, majd a hagymát felaprítjuk, és beletesszük. Amikor a burgonya puha, belekeverjük a rántást, majd hozzáadjuk a tejfölt, és megsózzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!