Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ragadt a Muffin-ra a...

Miért ragadt a Muffin-ra a muffin papír? Elvagyok keseredve.

Figyelt kérdés

A papírformák szépen kijönnek a muffin sütőből,de a lényeg csúnyán beleragad a papírkosárkába. Talán ha mikróba tettem 20mp-re,akkor javított egy kicsit a helyzeten, de az aljára ugyanúgy odaragadt és papírostul kellet volna megenni! =S

Mit csináltam vajon rosszul?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 26. 15:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát ez így nem jó :( Pedig azt hittem én rontottam el.
2010. dec. 26. 17:50
 12/16 kisnita ***** válasza:
100%
Nem, nem te rontottad el, ez ilyen. A Mc Dondald's-os muffon is rajta van a papír és amikor eszek, rajta marad a papíron egy kis tészta réteg. Szerintem nem ciki így vendégségbe vinni, aki látott már muffint azt tudja, hogy ez ilyen úgyhogy nem hiszem, hogy ezért megszólnának. Nekem szilikonos formám van, abba nem ragad bele, szóval nem kellene papír, de én szeretek bele tenni mert így nekem szebb.
2010. dec. 26. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is fém muffinsütőm van. Én mindig jól kivajazom, kilisztezem, és soha nem ragad vagy ég bele, gyönyörű lesz. Csináltam már papírral is, nekem csak melegen ragadt a tésztára a papír, miután kihűlt a muffin, szépen le lehetett róla húzni. Lehet, hogy recepttől is függ. Régebben olyan receptem volt, ami a tésztába vajat írt. Volt, hogy még a fém sütőbe is beleragadt. Mióta egy másik recept szerint csinálom a muffinokat (olajjal és kefírrel), soha nem ragadt még bele!
2010. dec. 27. 11:00
 14/16 A kérdező kommentje:

10 dkg puha margarin

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 mokkáskanál színtelen mandulaaroma (jó a zöld is, de egy kék bevonatú zöld sütemény több, mint bizarr)

3 tojás

2 teáskanál sütőpor

15 dkg liszt

10 dkg étcsokoládé kb. fél centis kockákra vágva

ezt a receptet használtam amikor odaragadt a papír. én amikor kihűlt betettem hűtőbe 1órára, lehet ez is rátett 1 lapáttal:S

2010. dec. 27. 13:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Én a következő recept szerint készítem:

Mindent a kefíres/joghurtos pohárral mérünk!

1 kis pohár kefír vagy joghurt (lehet natur vagy gyümölcsös)

1 pohár kristálycukor

2 egész tojás

2 pohár liszt

fél cs. sütőpor

fél pohár olaj

A kefírt/joghurtot kikeverni a cukorral, tojással, hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Mehet a papírba vagy a kivajazott, kilisztezett muffinsütőbe. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Fantáziád szerint rakhatsz bármit a tésztájába. Nagyon finom, és soha nem ragad a formába. A papírt pedig - miután kihűlt a süti - szépen le lehet róla húzni.

2010. dec. 27. 14:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, a recept 12 db muffinhoz való.
2010. dec. 27. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!