Miért ragadt a Muffin-ra a muffin papír? Elvagyok keseredve.
A papírformák szépen kijönnek a muffin sütőből,de a lényeg csúnyán beleragad a papírkosárkába. Talán ha mikróba tettem 20mp-re,akkor javított egy kicsit a helyzeten, de az aljára ugyanúgy odaragadt és papírostul kellet volna megenni! =S
Mit csináltam vajon rosszul?
Előre is köszönöm a válaszokat!
10 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál színtelen mandulaaroma (jó a zöld is, de egy kék bevonatú zöld sütemény több, mint bizarr)
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé kb. fél centis kockákra vágva
ezt a receptet használtam amikor odaragadt a papír. én amikor kihűlt betettem hűtőbe 1órára, lehet ez is rátett 1 lapáttal:S
Én a következő recept szerint készítem:
Mindent a kefíres/joghurtos pohárral mérünk!
1 kis pohár kefír vagy joghurt (lehet natur vagy gyümölcsös)
1 pohár kristálycukor
2 egész tojás
2 pohár liszt
fél cs. sütőpor
fél pohár olaj
A kefírt/joghurtot kikeverni a cukorral, tojással, hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet, és az olajat. Mehet a papírba vagy a kivajazott, kilisztezett muffinsütőbe. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Fantáziád szerint rakhatsz bármit a tésztájába. Nagyon finom, és soha nem ragad a formába. A papírt pedig - miután kihűlt a süti - szépen le lehet róla húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!