Sütöttem ma mézeskalácsot de keserű lett, szinte ehetetlen. Mi az oka?
Én fűszerkeverékből csináltam, és jó lett. Ezért inkább azt javaslom a szegfűszeg helyett! De egyébként nem tűnik soknak. Nem tudom, mi lehet a hiba :S
Egyébként mi 2 kg liszthez tettünk 2 tojást, szóval a tiédhez nekem soknak tűnik a 2, de keserű biztos nem attól lett...
Szerintem sok a szegfűszeg benne. Annak nagyon intenzív az íze.
Én 1 kg liszthet teszek 1 kávéskanál fűszerkeveréket: egyenlő arányban szegfűszeget,ánizst,fahéjat,gyömbért,édesköményt.
Így kellemes íze van a mézessütiknek.
Én 1 kg liszthez rakok 8-10 szem szegfűszeget és egy mokkáskanál fahéjat.Esetleg még a szódabikarbóna mennyisége volt sok.
Tejet nem rakok bele.
Nagymamám receptjét sütöm , ha kéred elküldöm.
Üdv Edit
Köszi a válaszokat!
Sógornőm szerint a fahéj lehetett sok az olyan keserű benne.
Sajnos a kukában kötött ki, de most már tudom hogy a fűszerekkel vigyázni kell.
Cukor is volt benne természetesen.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!