Mennyi porcukrot tegyek mennyi a tojásfehérjéhez, hogy ne legyen ehetetlenül édes, de ne is folyjon le a sütiről? Kb.1 kg masszából csináltam a mézeskalácsot.
Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 12:40
1/4 anonim válasza:
Egy tojásfehérje,meg vagy 7 púpos ek. porcukor.Vége felé pici citromlé vagy ecet,hogy szép fényes legyen.
2/4 anonim válasza:
Akármennyit tehetsz akármennyihez, csak van egy pici titka: szórjál még bele egy kis cementet. Utána gyorsan kell cselekedned, mert beleköt mindenbe. Na azután bele se bírsz harapni, nemhogy édes nem lesz, és mivel megkötött, így nem tud folyni sem.
3/4 A kérdező kommentje:
Kösz a hasznos választ! Rossz napod van?
2011. jan. 7. 09:30
4/4 anonim válasza:
A tojáshabos mázhoz általában egy tojásfehérjéhez körülbelül 20-25 dkg porcukrot szoktak keverni. Ha nem szeretnéd, hogy túl édes legyen, akkor kezdj 20 dkg porcukorral. Ha úgy látod, hogy túl folyékony, vagy ha szeretnéd, hogy a máz vastagabb legyen, fokozatosan adj hozzá még egy kis porcukrot, amíg el nem éred a kívánt állagot.
Az így elkészített máz nem lesz túl édes, de elég sűrű lesz ahhoz, hogy szépen rátapadjon a mézeskalácsra és ne folyjon le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!