Sertés karajba töltelék. Te mit tennél a töltelékbe?
Sziasztok. Kezdő vagyok még a konyhában, de karácsonykor szeretném a családomat valamilyen finomsággal meglepni. Arra gondoltam, veszek karajt, azt kettévágom, kikloffolom, és tennék bele valamilyen tölteléket. Igen ám... de miből álljon a töltelék?? Jó lenne ha segítenétek, és adnátok néhány különlegesebb tippet, amit nehéz lenne elrontani. :D
Előre is köszönöm, és békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :)
Itt le van irva de amugy kis olaj vagy zsir meg kis viz,de pontosan ott a recept.Kelemes Ünnepeket és sok sikert hozzá.Ja és mégvalami...alufolia mjo ha van mert nehogy a küldeje gyorsabban piruljon.Szerintem süzsd folia alatt majd a végén vedd le és ugy süzsd.
Én a kolbásszal töltött karaj tetejét beszórom sertéssült fűszerrel, szórok rá foghagyma granulátumot, hagyom egy kicsit pihenni (kb.15 perc) aztán kizsírozott (mélyebb) tepsibe teszem, rakok a hús tetejére is késhegynyi zsírdarabokat, majd öntök alá kb. 1 1/5 vizet. A tetejét betakarom alufóliával, légmentesen begyűröm a széleit a tepsi peremére. Be a sütőbe, és a gőzben hagyom puhulni vagy 40 percet. A karaj kemény hús, kell alá a víz. Aztán kiveszem, óvatosan leveszem a fóliát, a zsiradékkal meglocsolom a hús tetejét és visszateszem már sülni. Majd meglátod, ha szép piros..kész! Én sok zsírt szokta tenni alá, mert kisül a kolbászból egy csomó finomság, és kenyérre kenve nagyon finom. Saját tapasztalat, hogy kihűlés után én kiveszem a tepsiből, mert különben felszívja a sok zsírt. Hidegen nagyon mutatós és finom...mondjuk majonézes burgonyával, de szeletelés után a mikróban istenien fel tudod melegíteni. A felszúrással kapcsolatban, hosszú hegyes kés a nyerő, de a hentes is felszúrja neked.
Sok sikert a husihoz, és Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!