Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés karajba töltelék. Te...

Sertés karajba töltelék. Te mit tennél a töltelékbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kezdő vagyok még a konyhában, de karácsonykor szeretném a családomat valamilyen finomsággal meglepni. Arra gondoltam, veszek karajt, azt kettévágom, kikloffolom, és tennék bele valamilyen tölteléket. Igen ám... de miből álljon a töltelék?? Jó lenne ha segítenétek, és adnátok néhány különlegesebb tippet, amit nehéz lenne elrontani. :D


Előre is köszönöm, és békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :)


2010. dec. 22. 17:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vizet tegyek alá?? vagy csak olaj??
2010. dec. 22. 17:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Kössz Babi nénje =D De inkább nem.
2010. dec. 22. 17:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Itt le van irva de amugy kis olaj vagy zsir meg kis viz,de pontosan ott a recept.Kelemes Ünnepeket és sok sikert hozzá.Ja és mégvalami...alufolia mjo ha van mert nehogy a küldeje gyorsabban piruljon.Szerintem süzsd folia alatt majd a végén vedd le és ugy süzsd.

2010. dec. 22. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Viszont kívánom! :)
2010. dec. 22. 17:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a kolbásszal töltött karaj tetejét beszórom sertéssült fűszerrel, szórok rá foghagyma granulátumot, hagyom egy kicsit pihenni (kb.15 perc) aztán kizsírozott (mélyebb) tepsibe teszem, rakok a hús tetejére is késhegynyi zsírdarabokat, majd öntök alá kb. 1 1/5 vizet. A tetejét betakarom alufóliával, légmentesen begyűröm a széleit a tepsi peremére. Be a sütőbe, és a gőzben hagyom puhulni vagy 40 percet. A karaj kemény hús, kell alá a víz. Aztán kiveszem, óvatosan leveszem a fóliát, a zsiradékkal meglocsolom a hús tetejét és visszateszem már sülni. Majd meglátod, ha szép piros..kész! Én sok zsírt szokta tenni alá, mert kisül a kolbászból egy csomó finomság, és kenyérre kenve nagyon finom. Saját tapasztalat, hogy kihűlés után én kiveszem a tepsiből, mert különben felszívja a sok zsírt. Hidegen nagyon mutatós és finom...mondjuk majonézes burgonyával, de szeletelés után a mikróban istenien fel tudod melegíteni. A felszúrással kapcsolatban, hosszú hegyes kés a nyerő, de a hentes is felszúrja neked.

Sok sikert a husihoz, és Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

2010. dec. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
Én legutóbb két szelet hús közé az alábbi tölteléket tettem. Zsiron piritottam hagymát, rátettem pár rózsa velő, jól összepiritottam, só, bors, esetleg tojás. Jó lett. Másik. Lehet csak az én dilim, de ha sertés húsról van szó, szóba sem jöhet az olaj, mert a pecsenye alja olajjal használhatatlan, mig zsirral hidegen is finom.
2010. dec. 22. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, nagyon aranyosak vagytok! :)
2010. dec. 22. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!