Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsokhoz való pác recepteket...

Húsokhoz való pác recepteket valaki?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó-jó, de milyen húsokhoz? Bővebben határoljad be, különben ide lehetne írni/másolni az egész mindmegette.hu -t;)
2009. jan. 23. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, a pác helyett azt olvastam, hogy pár.... Első vagyok.

Az olajba a hús mellé dobok szeletelt vöröshagymát, fokhagymát, római köményt, babérlevelet, keverek hozzá egy kevés (tk) mustárt, dobok hozzá bőven egész borsot, egész, vagy őrölt chillypaprikát.

3-4 nap, míg teljesen beérik, ez az egyik kedvencünk.


Tejszínnel, joghurttal, és húsleves+zöldségek összeturmixolt levével is szoktam pácolni, ez utóbbit vadhúsok esetén, vagy marhánál.


A tejes alapú pácokat húspuhításra használom, én fokhagymával szeretem kombibálni, néha curryvel is. (csirke)

Mézes-mustáros-fokhagymás olajban pácolódott, édeskésebb ízű husikat is nagyon kedveljük.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.:)

2009. jan. 23. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

itt nagyon sok félét találsz :D

[link]

2009. jan. 24. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

GRILLMÁRTÁSOK



Mentás


Egy csomó friss mentalevelet megmosunk, leszárítunk, majd finomra vágunk. Egy közepes, apróra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon üvegesre párolunk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd állandó keverés mellett a mentát is beletesszük. 2 evőkanál sherryecettel és 1 evőkanál zöldséglevessel, valamint 5 deci tejszínnel felöntjük, majd egy-két perces főzés után levéve a tűzről fehér borssal ízesítjük.



Uborkás-joghurtos


Egy körülbelül félkilós, durvára lereszelt kígyóuborkát összekeverünk 15 deka szétmorzsolt juhtúróval, 1 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagymával és 4 deci megsózott, borssal ízesített joghurttal. (Aki szereti, finomra vágott kaprot is keverhet hozzá.) Tálba halmozva fekete olajbogyóval díszítjük. Bármilyen húshoz finom.



Mexikói


Egy nagyobb fej vöröshagymát vagy 2 csomag újhagymát apróra vágunk, majd 6-8 szép nagy paradicsomot - miután félbevágva a magját kikapartuk - szintén apróra felkockázunk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet 2 deci (készen kapható) csípős salsa fűszermártással összekeverjük. Grillezett sertéshúsokhoz (tarja, borda) ajánlott.



Mustáros


3 gerezd fokhagymát, 1 mogyoróhagymát, fél csomag petrezselymet apróra vágunk. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál dijoni mustárt, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Grillezett marhahúshoz ajánlott.



Rokfortos


20 dkg rokfortot 20 dkg tehéntúróval és 2 deci tejföllel simára keverünk, sóval, törött zöldborssal ízesítjük. Grillezett halakhoz, fehér húsokhoz ajánlott.



Jó étvágyat a finomságokhoz!

2009. jan. 24. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!