Mit csináljak, hogy ne repedjen szét a beigli teteje?
Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 07:41
1/8 anonim válasza:
A tölteléket szinte pörgős szárazra csináld,mert a benne lévő gőz repeszti fel a tésztát.Ne aggódj, nem fog kiszóródni a szeletelésnél, mert a töltelék olajtartalma összefogja!Ja, és természetesen meg kell szurkálni egy picit.
2/8 A kérdező kommentje:
megdarálom a diót vagy mákot és száritsam ki?
2010. dec. 20. 08:32
3/8 A kérdező kommentje:
....és mikor szurkáljam meg, még nyers állapotban vagy amikor már sül?
2010. dec. 20. 08:33
4/8 anonim válasza:
Nem kell kiszárítani a darált mákot/diót,csak az a lényeg hogy ne önts hozzá pl. sok tejet.
Amikor nyers akkor szúrkáld meg.
5/8 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm! /megy a zöld/
2010. dec. 20. 14:08
6/8 anonim válasza:
Én nem is teszek tejet a töltelékbe, csak barack lekvárt, és cukrot, - a mákosba citromot reszelek, a diósba egy kis rum aromát. Mindig finom, és nem hig.
7/8 anonim válasza:
Nagymamám mindig azt mondta, hogyha egy evőkanálnyi ecetet (10%)teszünk a tésztába, akkor nem fog szétszakadni. A rétest is így csinálta. lehet furán hangzik, de hidd el nem fogod érezni az ízét a tésztában. A régi öregek csak tudtak valamit! :)
8/8 anonim válasza:
válaszolt a kérdésedre helyettem is a második válaszadó.(az első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!