Mit kell csinálni, hogy a beigli tésztája ne repedjen meg?
Figyelt kérdés
2007. dec. 21. 15:56
1/3 anonim válasza:
Szia!
Nem vagyok valami nagy kott kalacs keszito,de a szomszed neni 80 eves ,es o mindig minden kelt kalacs tetejet tojas+tejfelel keni meg!ES NAGYON FINOM NEM REPED ME!
JO ETVAGYAT!
KELLEMES UNNEPEKET!!
2/3 anonim válasza:
A nagymamám a tésztájába is tett egy kevés tejfölt. És persze nem light-ot! És a fenti praktikák.
A tészta többek közt azért is megrepedeht, mert túl száraz, ezért kell a tejföl.
Kelemes Ünnepeket!
3/3 anonim válasza:
A beigli tesztajaba nem vajat hnem zsirt teszek.Igy a teszta sokag omlos marad nem szarad ki.A teszta tetejet meg kell kenni felvert tojas sargajaval,maj belerani kb.egy 1/2 orara a hutobe.Cak akkor kell meg egyszer ujra megkenni ha mar az elozo tojasreteg megszaradt.Ettol szep marvanyos lesz a beigli teteje. Nem szabad elfelejteni a beigli rudakat egeszen az aljaig megszurkalni,hogy a keletkezo goz a toltelekbol ne repessze szet a beiglit.Az iden 10 rudat sutottem a fiatal csaldoknak is,mert nagyon el vannak foglalva es, nincs idejuk vele bajlodni, nekem meg nem okoz gondot az ido mert nyugdijas vagyok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!