Mi a külömbség a vaj és a margarin között?
nelyik egéségesebb?
teavajhogy készül?
A vaj egészségesebb. Tehéntejből készül.
A margarin növényiolajokból és egyéb adalékanyagokból.
Pontosabban a vajban zsír van, a margarinban növényi olaj.
A teavaj köpüléssel készül. Biztos láttál már vagy suliban volt szó a vajkészítésről. Persze mindez nagy tételben.
A margarin érdekesebb, mert ott emulgeálják a növényi olajokat sok vízzel. Ezért csöppös néha a felülete. És ezért nem annyira jó, mivel az emulgeálószerek, hát nem éppen egészségesek.
"margarin érdekesebb, mert ott emulgeálják a növényi olajokat sok vízzel"
Nem! A növényi olaj és a növényi zsír között egy H különbség van. A növényolajra egy hidrogént kötnek ezáltal lesz zsír belőle. Azért vannak hidegen kenhető margarínok mert sok vízet lehet hozzákeverni és így krémes lesz ezáltal a zsírtartalma is csökken.
Körülbelül mint a Jóisten, meg a batyus zsidó között.
A vaj finom tejszínből, (tejzsírból) készül, jóízű, a kenyérre vastagon "kéredzkedő" egyszerű mechanikai eljárássl készülő természeti csoda.
Számomra a margarinok íze átmenet a gázolaj, és a petróleum között, és akkor a készítéséről(vegyi úton) még nem beszéltünk.
Ja, hogy a vaj káros? Hetente hány kilót eszel meg egyik-egyikből? Elhanyagolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!