Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rakott krumplihoz megfőzöd...

A rakott krumplihoz megfőzöd előre a krumplit vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés
Én megfőzöm, de egyre több embertől hallom, hogy nem és úgy állításuk szerint finomabb.
2010. dec. 16. 07:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is megfőzöm. Egyrészt mert így nem kell különösebben figyelni a sütésnél, minden meg van főzve, csak kicsit összemelegítem őket és kész, másrészt mert én úgy szoktam meg a rakott krumplit, hogy előre megfőzött krumpli van benne, nem szeretném sült krumplival.
2010. dec. 16. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel a rakott krumpliba FÖTT tojás kell, meg füstölt kolbász, egyiknek sem tesz jót, ha hossazbb ideig kellene még sülniük, mire a krumpli megpuhul. Ezen kivül, ha nyersen rakod bele a krumplit, akkor valami vizet vagy egyéb folyadékot is kell hozzá tenned, és akkor meg már az ize is egész más lesz, így semmi köze a hagyományos rakott krumplihoz.
2010. dec. 16. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
meg. minden összetevőt megfőzök, kivéve a kolbászt, de az nem is nyers. a sütőbe csak amiatt kell rakni, hogy összesüljenek az ízek és a teteje kicsit piruljon. ha nyersen rakod bele a krumplit, akkor tovább kell főzni, addigra lehet, hogy a tejföl szétsül... nem csinálnám így, az előbbi verzió teljesen bevált.
2010. dec. 16. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Megfőzöm. Hogy miért? Mert így tanultam anyukámtól, így láttam a nagymamáimnál és anyósomnál is. :)
2010. dec. 16. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam előtte megfőzni, mert eléggé időigényes amúgyis a rakott krumpli készítése, macera nekem, de szeretem csinálni. Mert én nem csakúgy rádobom a dolgokat, hanem egyenletesen rakok rá mindent szépen.

A krumplit nagyon vékonyra szoktam vágni, hogy mindenképpen átsüljön a tepsibe, szóval nem szoktam megfőzni.

26/N

2010. dec. 16. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én mindig megfőzöm az összes hozzávalót. Krumpli, tojás, + én megbolondítom egy réteg mexikói vegyes zöldséggel. A kolbászt kicsit lepirítom, ami kisül belőle zsír, azt bekeverem a tejfölbe az megy a tetejére. Volt, hogy nem főztem meg a krumplit, és elég nehezen puhult meg a rétegek között.
2010. dec. 16. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!