Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítség! Vettem libacombot,...

Segítség! Vettem libacombot, hogyan süssem meg, hogy omlós és finom legyen?

Figyelt kérdés
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat!
2010. dec. 10. 18:17
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
A libacombot elöször mosd meg, utána töröld szárazra, és dörzsöld be sóval, borssal. Egy edényben forrósits fel kevés zsirt vagy napraforgóoolajat, és ezen minden oldalról süsd körbe - óvatosan forgasd meg többször, hogy mindenhol kicsit sült szine legyen. Utána tedd egy tüzálló edénybe, kevés vörösbort (vagy húslevest) önts alá - nem kell ellepnie, csak éppen az edény alján legyen, ha szereted tegyél mellé összevágott fokhagymát és letakarva 150 fokon párold: egy kg húsra kb 1 órát számits. Idönként a levét egy kanállal öntözd rá a húsra és párszor forgasd meg a húst is. Amikor puha, akkor 200 fokon süsd pirosra. Igy garantáltan puha, omlós és izletes sültet kapsz.
2010. dec. 10. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2010. dec. 10. 18:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mint felső, de mint régi Márton napos annyit, hogy, sem bort, sem olajat nem használnék, mert az Isteni liba zsir károsodik, ami kisül belőle. Elősütni sem kell, a liba bőrös szárnyas, és nem nem steak. Pici viz alá, és kész.
2010. dec. 10. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

még annyit, a bőrös fele alul legyen. úgy kezdd el sütni.

ha már a csont mellett is puha , akkor fordítsd meg. szép piros lesz.

2010. dec. 10. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! Végül is ötvöztem minden tanácsot és este bedörzsöltem sóval, borssal, nagyon kevés zsírral épphogy kikent tepsibe tettem és fóliázva a hűtőben pihent. Ma pedig csak betettem a sütőbe és fólia alatt, 180 fokon 2 órát, utána fólia nélkül, megfordítva még 15 percig sütöttem. Nagyon finom lett!

Ja, és rengeteg zsír kisült s bőréből, ezt már dobozba öntöttem és a hűtőbe tettem, jó kis vacsi lesz puha kenyérrel és lilahagymával :=)

2010. dec. 11. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

akik lepontozták azt a tanácsot, hogy bőrével lefelé kell

a kacsacombot és mellet elkezdeni sütni, halvány lila lövésük sincs a valódi konyhatechnikai fortélyokról....

2010. dec. 13. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kiskezet adtam és a sütést pont a Te tanácsod szerint, bőrével lefelé kezdtem, mennyei lett! Valaki csak irigy lehetett, ne törődj vele!
2010. dec. 13. 20:24
 8/8 anonim ***** válasza:
72%

Köszi drága, aranyos vagy. Kellemes Ünnepeket.

pusz

2010. dec. 14. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!