Segítség! Vettem libacombot, hogyan süssem meg, hogy
omlós és finom legyen?
Figyelt kérdés
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat!
2010. dec. 10. 18:17
1/8 anonim válasza:
A libacombot elöször mosd meg, utána töröld szárazra, és dörzsöld be sóval, borssal. Egy edényben forrósits fel kevés zsirt vagy napraforgóoolajat, és ezen minden oldalról süsd körbe - óvatosan forgasd meg többször, hogy mindenhol kicsit sült szine legyen. Utána tedd egy tüzálló edénybe, kevés vörösbort (vagy húslevest) önts alá - nem kell ellepnie, csak éppen az edény alján legyen, ha szereted tegyél mellé összevágott fokhagymát és letakarva 150 fokon párold: egy kg húsra kb 1 órát számits. Idönként a levét egy kanállal öntözd rá a húsra és párszor forgasd meg a húst is. Amikor puha, akkor 200 fokon süsd pirosra. Igy garantáltan puha, omlós és izletes sültet kapsz.
2010. dec. 10. 18:28
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2010. dec. 10. 18:33
3/8 anonim válasza:
Mint felső, de mint régi Márton napos annyit, hogy, sem bort, sem olajat nem használnék, mert az Isteni liba zsir károsodik, ami kisül belőle. Elősütni sem kell, a liba bőrös szárnyas, és nem nem steak. Pici viz alá, és kész.
2010. dec. 10. 18:48
4/8 anonim válasza:
még annyit, a bőrös fele alul legyen. úgy kezdd el sütni.
ha már a csont mellett is puha , akkor fordítsd meg. szép piros lesz.
2010. dec. 10. 18:57
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Végül is ötvöztem minden tanácsot és este bedörzsöltem sóval, borssal, nagyon kevés zsírral épphogy kikent tepsibe tettem és fóliázva a hűtőben pihent. Ma pedig csak betettem a sütőbe és fólia alatt, 180 fokon 2 órát, utána fólia nélkül, megfordítva még 15 percig sütöttem. Nagyon finom lett!
Ja, és rengeteg zsír kisült s bőréből, ezt már dobozba öntöttem és a hűtőbe tettem, jó kis vacsi lesz puha kenyérrel és lilahagymával :=)
2010. dec. 11. 12:54
6/8 anonim válasza:
akik lepontozták azt a tanácsot, hogy bőrével lefelé kell
a kacsacombot és mellet elkezdeni sütni, halvány lila lövésük sincs a valódi konyhatechnikai fortélyokról....
2010. dec. 13. 19:06
7/8 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kiskezet adtam és a sütést pont a Te tanácsod szerint, bőrével lefelé kezdtem, mennyei lett! Valaki csak irigy lehetett, ne törődj vele!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!