Hogy kell habcsókot készíteni?
Leírom ahogy én szoktam: 4-5 tojás fehérje,+ 30-40dkg porcukor (igény szerint), egy kevéske ecet."Dísznek" dió!
A tojásfehérjét felverem, habosra,majd szépen óvatosan hozzá adagolom a porcukrot!és a kis ecetet (teáskanál fele)
Addig verem míg kemény nem lesz!Kanál segítségével kimérem őket a fém muffin formába amibe van persze papír is...majd előmelegített sütőben 180°on megsütöm 15perc környékén ráteszem a dióbelet!Hagyom kicsit száradni!
Nekem szokott sikerülni, bár van amikor puhább lesz de úgyis nagyon finom:)
Szia!
Igazi habcsókot windmasszából/habból készítünk.
Az anyaghányaddal úgy kell számolni, hogy egy tojásfehérjére 7-10 dkg (attól függ milyen sűrűt szeretnél) kristálycukrot mérünk ki. Elkészítése: a cukor kétharmad részét vízzel (pont annyival, hogy épp ellepje) besűrítjük hólyagbuborék próbáig - ez forrás után max. 10 perc, illetve drót hurokkal is kísérletezhetünk, mint ha szappanbuborékot fújnál :) -, közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával habbá verjük. Ha jó a cukoroldat, vékony sugárban a felvert tojáshabba csurgatjuk állandó kevergetés mellett, majd a habot kihűlésig tovább verjük - ez lehet 20 perc is -, míg kemény, borotvahab állagú masszát nem kapunk. Habzsákból formázzuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, és max! 50 Celsius fokon (ennél magasabb hőfokon a cukor karamellizálódni fog és meg is éghet), résnyire nyitva hagyott sütőben szárítjuk (hogy a víztartalom távozni tudjon). Ez hosszú órákat is igénybe vehet tapasztalataim szerint.
Sok sikert :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!