Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell habcsókot készíteni?

Hogy kell habcsókot készíteni?

Figyelt kérdés
Találtam egy receptet, ahol azt írták, hogy alacsony hőfokon 40 percig kell sütni, de már 20 perc után megégett. Ti hogy szoktátok csinálni?
2010. dec. 8. 11:48
 1/3 anonim válasza:
67%

Leírom ahogy én szoktam: 4-5 tojás fehérje,+ 30-40dkg porcukor (igény szerint), egy kevéske ecet."Dísznek" dió!

A tojásfehérjét felverem, habosra,majd szépen óvatosan hozzá adagolom a porcukrot!és a kis ecetet (teáskanál fele)

Addig verem míg kemény nem lesz!Kanál segítségével kimérem őket a fém muffin formába amibe van persze papír is...majd előmelegített sütőben 180°on megsütöm 15perc környékén ráteszem a dióbelet!Hagyom kicsit száradni!

Nekem szokott sikerülni, bár van amikor puhább lesz de úgyis nagyon finom:)

2010. dec. 8. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazi habcsókot windmasszából/habból készítünk.

Az anyaghányaddal úgy kell számolni, hogy egy tojásfehérjére 7-10 dkg (attól függ milyen sűrűt szeretnél) kristálycukrot mérünk ki. Elkészítése: a cukor kétharmad részét vízzel (pont annyival, hogy épp ellepje) besűrítjük hólyagbuborék próbáig - ez forrás után max. 10 perc, illetve drót hurokkal is kísérletezhetünk, mint ha szappanbuborékot fújnál :) -, közben a tojásfehérjét a cukor egyharmadával habbá verjük. Ha jó a cukoroldat, vékony sugárban a felvert tojáshabba csurgatjuk állandó kevergetés mellett, majd a habot kihűlésig tovább verjük - ez lehet 20 perc is -, míg kemény, borotvahab állagú masszát nem kapunk. Habzsákból formázzuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, és max! 50 Celsius fokon (ennél magasabb hőfokon a cukor karamellizálódni fog és meg is éghet), résnyire nyitva hagyott sütőben szárítjuk (hogy a víztartalom távozni tudjon). Ez hosszú órákat is igénybe vehet tapasztalataim szerint.

Sok sikert :)!

2010. dec. 8. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Első vagyok!A másodikat ha lesz időm kifogom próbálni:)Jónak tűnik úgyis!
2010. dec. 8. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!