Gulyásleves mellé hogyan kell sós stanglit csinálni?
Férjem Sopron mellé valósi, és feléjük a gulyás leveshez a mamája mindig csinált sós stanglit (kifli formája volt, de valami isteni finom omlós tésztája)
Neten rákerestem receptekre, de millió féle van :( Melyiket ajánlanátok a leves mellé? Vagy valakinek van valami jól bevált recije hozzá?
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő, 4 evőkanál tej, 2 kiskanál cukor, 4 evőkanál tejföl, 30 dkg vaj, só, 1 db tojás, reszelt sajt.
A lisztet a reszelt sajttal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejben, cukorral megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat és ízlés szerint sót. Jól eldolgozzuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rudakra vágjuk. Megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal bőven megszórjuk, és kikent tepsibe sorakoztatjuk. Közepes meleg sütőben megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!