Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gulyásleves mellé hogyan kell...

Gulyásleves mellé hogyan kell sós stanglit csinálni?

Figyelt kérdés

Férjem Sopron mellé valósi, és feléjük a gulyás leveshez a mamája mindig csinált sós stanglit (kifli formája volt, de valami isteni finom omlós tésztája)

Neten rákerestem receptekre, de millió féle van :( Melyiket ajánlanátok a leves mellé? Vagy valakinek van valami jól bevált recije hozzá?


2010. dec. 7. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő, 4 evőkanál tej, 2 kiskanál cukor, 4 evőkanál tejföl, 30 dkg vaj, só, 1 db tojás, reszelt sajt.


A lisztet a reszelt sajttal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejben, cukorral megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat és ízlés szerint sót. Jól eldolgozzuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és rudakra vágjuk. Megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal bőven megszórjuk, és kikent tepsibe sorakoztatjuk. Közepes meleg sütőben megsütjük.

2010. dec. 7. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem ez bevált:

[link]

2010. dec. 7. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, de én nem ilyenre gondoltam (rúd), hanem amiből kiflit tudok csinálni. Félek, hogy ezek feltekerve vagy nem sülnének át, vagy mire átsülnének a külseje megégne... Vagy neeem? :S
2010. dec. 7. 17:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!