Hogyan kell mézeskalácsot sütni?
Karácsonyra szeretném készíteni,de még soha nem csináltam..
Légyszi irjátok le ti hogyan készititek...Köszi előre is...
Melyik mézeskalácsra gondolsz?
Arra, amelyik azonnal puha és ehető (pl.puszedli), vagy arra, amelyik később puhul meg és karácsonyfadíszt, mézeskalácsházat stb. lehet csinálni belőle, esetleg a mézzel készült töltött sütire, mint pl a mézes krémes? Mindháromra van receptem, ha válaszolsz, leírom.
Olyanra ami rögtön megpuhul...
Meg amiből házat lehet csinálni..
Nem is tudtam hogy ennyi verzió van:)
Köszi előre is:)
Szia! Ez az oldal nagyon jó. Én is ez alapján szoktam csinálni.
Az első vagyok.
Tehát rögtön puha mézes:
30 dkg méz
30dkg cukor
1/4 l víz
1 cs mézes fűszerkeverék
10 dkg margarin
6 tojás sárgája ( fehérje a bevonó habhoz)
1 citrom leve+ héja reszelve
3 dkg szalakáli
1 kg liszt
összegyúrod, apró pogácsákat szaggatsz, kisütöd.
a tojások fehérjét 60 dkg porcukorral felvered, ebbe beleforgatod a kisült pogikat és száradni szétrakod őket.Kész.
Mézeskalácsház-fenyőfüggelék tésztája (zárt dobozban mellette egy almával megpuhul gyorsan)
0,5 kg liszt
25 dkg méz
15 dkg cukor
1 egész tojás+ egy sárgája
1/2 cs szalakáli
1/2 teáskanál szódabikarbóna kortynyi tejben feloldva
2 evőkanál lekvár
1 cs mézes fűszerkeverék.
gyúrd össze, tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba és használd akkor, amikor időd van rá, sokáig eláll.
Sok sikert! És kellemes Karácsonyt!
még mindig az első vagyok:
nézd meg a nürnbergi mézeskalács receptjét itt a neten.
Szerintem messze a legfinomabb mézeskalács.
Köszönöm a gyors válaszokat:)
Mindenkinek kellemes karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!