Sertés oldalasból mit lehet még csinálni?
Pörköltet szoktam meg fokhagymásan lesütni.
Ezeken kívül lehet még valamit csinálni belőle?
Ha egyben veszed meg,nem szeletelve,akkor megtöltheted. A csontnál lefejted a húst,de nem egészen és oda rakhatod a tölteléket. Hústűvel összetűzöd,és egyben megsütöd.
De öszzefőzheted pl. savanyúkáposztával is.
rakott oldalast. a húst darabokban megsütöd zsírban jó fokhagymásan, szép pirosra. ha megsült kihúzod a csontokat.ha nagyon vastagok félbeszeled őket.
közben héjjában főzz krumpli. a főtt krumplit szeleteld föl és egy zsírozott tepsi aljára teríts egy sort. erre egy fölkarikázott hagymasort.erre fektesd a husikat, arra megint egy sor hagyma, végül krumplival zárjuk.közben sózzuk is krumpli.
egy nagy pohár tejfölt 3-4 tojással alaposan elkeverünk, sózzuk borsozzuk és leöntjük a rakottast, hogy jól becsurogjon közé.
tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a sütőbe.ha a sajt szép aranyszínű, akkor kész a kaja.
céklával , savanyúsággal nagyon finom.
üdv.
vagy egy másik. pácold be mustár-kecsap-méz-bors-fokhagyma plusz olyan fűszer amit szerettek még, és egy kis olaj. ezzel kend be az oldalas darabokat , rakd sorba egy jól zárható edénybe, erre is tegyél hagymakarikákat.
így soronként rakd össze az összes húst. jól lefedve álljon egy éjszakát.másnap átszeded egy zsírozott tepsibe
hagymástól és fólia alatt puhára sütöd.
a végén fólia nélkül kicsit pirítani.
bármilyen körettel nagyon finom, de nekünk a petrezselymes
krumpli megy hozzá leginkább.
Fú nagyon köszönöm, tetszenek a receptek!!
Várok még ha tud valaki szívesen veszem.
A tejfölt egész tojással kell elkeverni vagy csak a sárgájával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!