Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg a darabolt...

Hogy süssem meg a darabolt csirkét?

Figyelt kérdés

van darabolva itthon csirke. mell, szárny, comb, hogy célszerű megsütni, mire kell figyelni.



bocs az egyszerű kérdésért, de nem igazán tudom:S


2010. dec. 2. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Süsd meg egyszerűen tepsiben. Esetleg vághatsz mellé zöldséget.

1. A combokat pár helyen szúrd be a csontig. Jobban átsül.

2. Fedd le alufóliával, úgy tedd a sütőbe és egy darabig hagy d úgy bent. Így megpuhul.

3. A mell hamarabb sül. Ha kész, vedd ki a többi hús mellöl.

2010. dec. 2. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2010. dec. 2. 12:32
 3/9 A kérdező kommentje:

még azt megkérdezném, hogy a tepsibe nem fog odaragadni, nem kell valamit alá tenni, és fűszerezni se kell előtte?


tényleg bocs a tudatlanságomért, de férfi vok:D:S és neten se találok semmit ezzel kapcsolatban

2010. dec. 2. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Zsírt vagy olajat tegyél alá. Nem kell túlzásba esni, de nem is kell sajnálni. Sütés előtt sózd be. Esetleg fűszersót is szórhatsz rá. Vagy pácba teheted, de abban állnia kell. Meglepetés lessz valakinek, vagy csak nincs asszony a háznál?
2010. dec. 2. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Még valami. Ne szárítsd ki. Ha már megbarnult akkor jó. Nem kell sötétbarnára sütni. Hacsak nem úgy szereted.
2010. dec. 2. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi:) igen meglepetés lesz, feleségemnek, mivel én most itthon vagyok, ő meg dolgozik még, gondoltam meglepem.


most tettem be a sütőbe, remélem jól sikerül:)

2010. dec. 2. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:

..AZÉRT nem ártana vizet is öntened alá, míg a fólia alatt párolódik, hogy megpuhuljon. Ez kb. 1 óra, utána leveszed a fóliát és megsütöd, közben 2x-3x forgatod, hogy mindenhol egyenletes legyen. A tuti tipp, amikor berakod a sütőbe, előtte önts rá sört és a végén, amikor pirul citromlét.

Én bepácoltam volna előtte, hogy ne legyen íztelen.

2010. dec. 2. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is, öntöttem alá az elején kicsit vizet, hát sört már nem fogok, mert bent van már egy ideje, a többi tippet köszi:)
2010. dec. 2. 16:05
 9/9 anonim ***** válasza:
KB.1dl olaj,kevés mustár,pár gerezd fokhagyma összetörve,teáskanálnyi delikát,bors,majoranna,kicsi só.Ebbe jól megforgatod a csirkehúst,hagyod egy pár órát állni.Tepsi alját véknyan kikened zsírral vagy olajal,hagymaszeletekkel beboritod a tepsi alját,majd rárakod a bepácolt húst a tetejét is beszórod hagymaszeletekkel alufóliával befeded és mehet a sütőbe.Mikor már megpuhult a hús akkor leveszed róla a fóliát és szép pirosra sütöd,ja és még bacon csíkokat is rakhatsz még rá.
2010. dec. 3. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!