Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet olyan tartármártást...

Hogy lehet olyan tartármártást készíteni mint az éttermekben? És lyoni hagymát? Nekem a hagyma mindig csupa olaj, nem olyan száraz. Ti hogy szoktátok?

Figyelt kérdés
2009. jan. 16. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Tartár: majonéz+tejföl+só+bors+porcukor+citromlé. Arányokat nem írok, ízlés szerint.

Hagyma: vékony karikára vágom, lisztben megforgatom, és nagyon forró olajban hirtelen kisütöm.

Én így készítem, remélem, segítettem.

2009. jan. 16. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt, néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét is. A tejfölt előbb keverd simára, majd öntsd a mártáshoz. Ha az egészet jól összekeverted, kóstold meg - ha kell még sózd, borsozd -, s 1 órát pihentesd hűvös helyen.
2009. jan. 16. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A fentieket annyival változtatnám, hogy porcukor helyett én vaníliáscukrot teszek bele.
2009. jan. 18. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!