Hogyan kell csinálni a Mignon sütit csokisat és puncsosat?
a legegyszerűbb csokis krémmel tölteni. 30 dkg porcukor, 30 dkg margarin (legjobb a Rama), 3 dl tej és 1 csomag vaníliás pudingpor, majd 2 evőkanál kakaópor. A tejet felfőzzük a pudingporral és a kakaóporral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd a porcukrot. Ennyi a csokis krém. Főzd minél sűrűbbre, hogy ne ikrásodjon a krém. (pöttyös lesz, a margarin kicsapódik)
A máz fondán, de igazából csokiöntetet is szoktak használni. Szerintem jobb az öntet, mert nem olyan émelyítően édes, de ha a máz érdekel, itt megnézheted a házi változatot, ugyanis az egyszerűbb. [link]
Az eredeti fondán nem más, mint tömény cukor szirup, amit kihűlésig tábláznak. Ezt lehet kézzel is végezni.
A puncsosra már nem emlékszem. Ha a a sütit betöltötted, akkor tedd a mélyhűtőbe fél vagy 1 órára a sima hűtőbe, aztán forró vízbe mártott késsel szeld fel. Ez után hűtsd vissza, és csak utána vond be, hogy precízen tudd bevonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!