Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a Mignon...

Hogyan kell csinálni a Mignon sütit csokisat és puncsosat?

Figyelt kérdés
a piskótát tudom az oké ,de valami finom krémet szeretnék ,karácsonyra szeretném meg sütni .És az öntet is kérem ????
2010. nov. 30. 15:15
 1/1 anonim válasza:

a legegyszerűbb csokis krémmel tölteni. 30 dkg porcukor, 30 dkg margarin (legjobb a Rama), 3 dl tej és 1 csomag vaníliás pudingpor, majd 2 evőkanál kakaópor. A tejet felfőzzük a pudingporral és a kakaóporral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd a porcukrot. Ennyi a csokis krém. Főzd minél sűrűbbre, hogy ne ikrásodjon a krém. (pöttyös lesz, a margarin kicsapódik)


A máz fondán, de igazából csokiöntetet is szoktak használni. Szerintem jobb az öntet, mert nem olyan émelyítően édes, de ha a máz érdekel, itt megnézheted a házi változatot, ugyanis az egyszerűbb. [link]


Az eredeti fondán nem más, mint tömény cukor szirup, amit kihűlésig tábláznak. Ezt lehet kézzel is végezni.


A puncsosra már nem emlékszem. Ha a a sütit betöltötted, akkor tedd a mélyhűtőbe fél vagy 1 órára a sima hűtőbe, aztán forró vízbe mártott késsel szeld fel. Ez után hűtsd vissza, és csak utána vond be, hogy precízen tudd bevonni.

2010. dec. 7. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!