Keszen vett piskota lapokat milyen kremmel lehet megtolteni ami egyszeru es finom, esetleg pudingossal de ahhoz meg mit kell tenni?
Anyukám egyszerű tejszínhabos krémmel töltötte meg. :)
Tejszínhabot fölvert porcukorral, vaníliás cukorral, hogy jó édes legyen, és fagyasztott, felengedett bogyós gyümölcsöket kevert bele.
Finom volt. :)
Gyors gyümölcsjoghurt krém
2 cs. zselatin fix (instant zselatin, rögtön a krémbe keverhető, nem kell melegíteni)
1 dkg porcukor,
3 dl gyümölcsjoghurt,
4 dl tejszín
Eperkrém
1/2 cs. vaníliás pudingpor (főzős),
20 dkg cukor,
2 dl tej,
14 dkg vaj,
0,3 dl rum,
20 dkg eper
A pudingporból 5 dkg cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, lehűtjük.
A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal, a rummal és 10 dkg pürésített eperrel összedolgozzuk.
A többi epret apróra vágva keverjük a krémhez.
Ajánlat: 6 tojásos 3 lapba vágott piskótatortába töltjük. Díszítsük tejszínhabbal és apró eprekkel.
A tejszínt kemény habbá verjük és a hűtőbe tesszük. A joghurtba belekeverjük a zselatint és kb. 1 percig keverjük robotgéppel (habverővel). Végül belekeverjük a cukrot is.
A hűtőből kivett tejszint forgassuk a krémbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!