Kenyérsütőbe kalács receptet írnátok? Ami eredetileg volt hozzá nem találom sehol.
2,5 dl tej
2 evőkanál tejföl
2 vaniliáscukor
10 dkg cukor
1 tojássárga
marék mazsola
7 dkg vaj
2/3 tasak szárított élesztő
35 dkg liszt
15 dkg rétesliszt
kávéskanál só
késhegynyi fahéj
Ezeket egyszerre bedobálod, majd normál programon (kb. 3 óra ) világos sütésre állítva
Mazsolás kalács
Hozzávalók:
víz 300 ml
margarin 2,5 evőkanál
só 1 teáskanál
méz 3 evőkanál
liszt 540 gramm
száritott élesztő 1 csomag /fél csomaggal is csináltam már jó volt/
mazsola 75 gramm
A mazsola más száritott gyümölccsel, vagy diós keverékkel helyettesithető.
Program: Basis
KALÁCS (kenyérsütő-géphez)
Hozzávalók:
4 dcl tej
50 dkg liszt
1 teáskanál kristálycukor (az élesztő futtatásához)
2,5 dkg élesztő (nem por)
2 tojássárgája
1 púpozott mokkáskanál só
25 szem édesítő (COLOGRAN 1200 szem, LIDL-ben lehet kapni, 300-400 Ft ezt van kipróbálva)
10 dkg mazsola
1/5 rész kockamargarin
1 evőkanál étolaj
1 vaníliás cukor
1 cirom reszelt héja (el is maradhat)
ELŐKÉSZÍTÉS A SÜTÉSHEZ:
A tejet mikróban meglangyosítom, a feléhez hozzáteszem az édesítő tablettákat, hogy felolvadjanak, a másik feléhez hozzáteszem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, hogy megkeljen.
Ha feljött, a gép tartályába beleteszem az édes tejet, a megkelt élesztős tejet, a 2 tojás sárgáját, a margarint, az olajt.
Ráteszem a lisztet, a sót, a mazsolát, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat.
Az én gépem 2 karos, 3 és fél óra alatt készíti el a kalácsot, mert előmelegíti a hozzávalókat,.
Dagasztás közben ellenőrizni kell a dagasztott tészta minőségét, ha túl kemény a tészta, akkor tenni kell hozzá egy kis tejet, ha túl lágy tenni kell hozzá egy kis lisztet. A tészta, keményebb és rugalmas legyen, ha lágy, akkor megkelés után nem tudja megtartani a sütött formát.
Ezt a receptet én a gépemhez raktam össze, azaz kísérleteztem ki. BROTMICHUNG programmal sütöm (a leghosszabbal, hogy legyen ideje kelni).
SIKERES MUNKÁT KÍVÁNOK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!