Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőbe kalács receptet...

Kenyérsütőbe kalács receptet írnátok? Ami eredetileg volt hozzá nem találom sehol.

Figyelt kérdés
2009. jan. 11. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

2,5 dl tej

2 evőkanál tejföl

2 vaniliáscukor

10 dkg cukor

1 tojássárga

marék mazsola

7 dkg vaj

2/3 tasak szárított élesztő

35 dkg liszt

15 dkg rétesliszt

kávéskanál só

késhegynyi fahéj

Ezeket egyszerre bedobálod, majd normál programon (kb. 3 óra ) világos sütésre állítva

2009. jan. 12. 00:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Ki fogom próbálni. :)
2009. jan. 12. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

víz 300 ml

margarin 2,5 evőkanál

só 1 teáskanál

méz 3 evőkanál

liszt 540 gramm

száritott élesztő 1 csomag /fél csomaggal is csináltam már jó volt/

mazsola 75 gramm

A mazsola más száritott gyümölccsel, vagy diós keverékkel helyettesithető.

Program: Basis

2009. jan. 12. 17:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi. A mézet kihagyom, allergiás vagyok rá...
2009. jan. 12. 17:43
 5/7 anonim ***** válasza:
eMargit honlapján nagyon sok kenyérsütős recept van, és nagyon finom mindegyik. Keresd meg. Írd be a google-ba, mert most nem tudom a honlap nevét, de biztos, hogy eMargit.
2009. jan. 20. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

KALÁCS (kenyérsütő-géphez)

Hozzávalók:

4 dcl tej

50 dkg liszt

1 teáskanál kristálycukor (az élesztő futtatásához)

2,5 dkg élesztő (nem por)

2 tojássárgája

1 púpozott mokkáskanál só

25 szem édesítő (COLOGRAN 1200 szem, LIDL-ben lehet kapni, 300-400 Ft ezt van kipróbálva)

10 dkg mazsola

1/5 rész kockamargarin

1 evőkanál étolaj

1 vaníliás cukor

1 cirom reszelt héja (el is maradhat)

ELŐKÉSZÍTÉS A SÜTÉSHEZ:

A tejet mikróban meglangyosítom, a feléhez hozzáteszem az édesítő tablettákat, hogy felolvadjanak, a másik feléhez hozzáteszem a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, hogy megkeljen.

Ha feljött, a gép tartályába beleteszem az édes tejet, a megkelt élesztős tejet, a 2 tojás sárgáját, a margarint, az olajt.

Ráteszem a lisztet, a sót, a mazsolát, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat.

Az én gépem 2 karos, 3 és fél óra alatt készíti el a kalácsot, mert előmelegíti a hozzávalókat,.

Dagasztás közben ellenőrizni kell a dagasztott tészta minőségét, ha túl kemény a tészta, akkor tenni kell hozzá egy kis tejet, ha túl lágy tenni kell hozzá egy kis lisztet. A tészta, keményebb és rugalmas legyen, ha lágy, akkor megkelés után nem tudja megtartani a sütött formát.

Ezt a receptet én a gépemhez raktam össze, azaz kísérleteztem ki. BROTMICHUNG programmal sütöm (a leghosszabbal, hogy legyen ideje kelni).

SIKERES MUNKÁT KÍVÁNOK.

2009. márc. 10. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Az előző recepthez: nem vagyok cukros, amiért cukorpótló tablettát használok, de ahhoz, hogy a kalács édes legyen sok cukor kell, hízni meg nem akarok. A receptem évekóta használom, és sokaknak átadtam már.
2009. márc. 11. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!