Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nem elég édes a sütőtök,...

Ha nem elég édes a sütőtök, miután kisült, van rá valami praktika, hogy megédesítsük?

Figyelt kérdés
Még melegen szétcsepegtettem rajta folyékony édesítőszert, de nem az igazi. (alul ízetlen maradt). Idén ez volt az első ízetlen, eddig mindig sikerült olyan finom édeseket kifogni. Köszi, ha tudtok valami jó trükköt :)
2010. nov. 16. 15:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Cukorot rászórni.Amikor még sütöben van és akkor megolvad,de ha balül ramaty az íze attol még bele nem ivódik,csak a tetejével együtt fogyaszthatóbb lesz.Húú én is ennék sütöttököt vag sült gesztit:)
2010. nov. 16. 15:15
 2/11 anonim válasza:
Mi mindig íztelen sütőtököt fogunk ki, de mi mindig becukrozzuk(ahogy az előző írta) csakhogy én azt csinálom, h összekeverem a tök belsejét és így az egész édes lesz.;)
2010. nov. 16. 15:18
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. :) akkor hát ti is úgy csináljátok, ahogy én, csak én folyékonyt kentem szét rajta sütés után. Na akkor így marad, csak összekeverem majd. (bár úgy nem szeretem enni, csak vágva, kisvillával, de hát majd megszokom). :)

Másik kérdés, hogy szerintetek a hagyományos, kerek (paraszt) sütőtök nem édesebb-e vajon, mint ez a divatos hosszúkás tök? Gyerekkoromban ettem utoljára olyat, de nem kapni mindenhol.

2010. nov. 16. 15:22
 4/11 anonim válasza:
100%
sütés előtt csurgass némi mézet szórd meg vaniliáscukorral és fahéjjal! ISSSteni!
2010. nov. 16. 15:26
 5/11 anonim válasza:
ja és kockára vágva süsd meg ne egyben!
2010. nov. 16. 15:27
 6/11 A kérdező kommentje:

hú, a méz az tök jó, az eszembe se jutott. A fahéjat kihagyom, mert azt nem szeretem, de köszi :)

Szeletelve sütöm, nem egyben.

2010. nov. 16. 15:28
 7/11 anonim ***** válasza:
A hazai sütőtökök jóval édesebbek,minél sárgább a héja, annál édesebb.DE sajnos sok helyen nem mindig lehet vágni hogy most hazai-e vagy sem.Bevallom nem figyeltem meg hogy melyik a jobb,tényleg annyira sokszor van ugy az ember h egyszer jo egyszer nem (mint a dinnyénél is.)Volt már olyan is h az elado mondta h húúúúúúúú nagyon jo a sütötökük aztán hazavittem és így jártam h se yíze se bűze.
2010. nov. 16. 15:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem eddig mázlim volt a tökökkel. :) Kivéve a mait. Mi kb. hetente sütünk, a gyerek is nagyon szereti.

Azt hiszem, holnap elmegyek a piacra, és megpróbálkozom ezzel a kerek tökkel is. :)

2010. nov. 16. 15:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Asszem én is veszek egyik nap és sütök:)
2010. nov. 16. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:
az auchanos nekünk is ízetlen volt.. a piaci meg maga a menyország!(minden adalék nélkül!) érdemes termelőtől vásárolni (ez mindenre igaz..)
2010. nov. 16. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!