Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell ropogós sült...

Hogyan kell ropogós sült krumplit csinálni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 14. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
vékonyra vágod és alaposan kicsöpögteted az olajat
2010. nov. 14. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
hogy ropogós lesz-e, az attól is függ, hogy milyen fajta és mennyi idős krumpliból csinálod; az olaj nagyon forró legyen, mikor beledobod, hogy ne szívja magába; utána szűrőbe szedd ki, hogy az olaj lecsöpögjön, azután pedig tedd valami szalvétára vagy papírtörlőre, ami a maradékot is "leszívja".
2010. nov. 14. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
és mi a jó neki? az idős krumpli?
2010. nov. 14. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
és milyen krumpli fajta?
2010. nov. 14. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon megszárítva nagyon forró bő olajban (zsírban) kisütöd és ha készen van, nem takarod le.


(Nálunk a gyerekek nem szeretik nagyon ropogósan, mert azt mondják, karistolja az ínyüket. Ezért én egy jénai edénybe rakom, picit megsózom és ráteszem a tetejét pár percre. Így egy kicsit meglágyul a krumpli.)

2010. nov. 15. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem a házi hasáb sosem lesz finom, pedig próbáltam már előfőzve, új és öreg krumpliból, de valahogy nem az igazi. Szóval maradtam a boltinál. 2 kilós nálunk elég egy hónapig és ropogós is. :D
2010. nov. 15. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
A titok abban van, hogy elő kell sütni. Ez nem egy nagy durranás, de két edény olaj kell. Előbb az egyikben sütöd forró olajban, utána átszeded lyukas lapáttal a másik, tiszta forró olajba. Tuti ropogós lesz!
2010. nov. 15. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
a nyerskrumplit hasábokra vágva konyharuhában nagyon meg kell szárítani, így biztosan ropogós lesz.persze a zsiradék is nagyon forró legyen.
2010. nov. 15. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

pedig a 2. válaszolónak igaza van, nem tudom, hogy miért pontozták le páran.


a krumpli milyensége: rejtély. nekem sikerült már újkrumpliból is és régiből, de nem tudom, hogy mitől függ, hogy jó legyen. van, hogy mindent jól csinálok és mégis gumis állagú lesz. egy biztos nem tesz jót neki: ha kicsírázik.


de annyi biztos, hogy:

lecsöpögtetni a vizet

már forró olajba sütni (nagy fokozaton)

az olajat felitatni, pl. papírtörlővel

frissen fogyasztani

sót csak közvetlenül evés előtt rárakni

2010. nov. 15. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

milyen fajta:

van olyan, amit direkt úgy hívnak, hogy chips krumpli - a többiből meg csak kísérletezéssel lehet rájönni :(

nekem a nem új, de nem is nagyon-nagyon öreg (szóval nem ez a "hajlékony", ráncos, gumiszerű) krumpli vált be leginkább, inkább régebbi mint újabb, gondolom, a víztartalma (illetve annak hiánya) miatt... újkrumpliból nekem elég reménytelen, de lehet, hogy van olyan fajta, ami még úgy is jó.

2010. nov. 15. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!