Hogyan kell ropogós sült krumplit csinálni?
Nagyon megszárítva nagyon forró bő olajban (zsírban) kisütöd és ha készen van, nem takarod le.
(Nálunk a gyerekek nem szeretik nagyon ropogósan, mert azt mondják, karistolja az ínyüket. Ezért én egy jénai edénybe rakom, picit megsózom és ráteszem a tetejét pár percre. Így egy kicsit meglágyul a krumpli.)
pedig a 2. válaszolónak igaza van, nem tudom, hogy miért pontozták le páran.
a krumpli milyensége: rejtély. nekem sikerült már újkrumpliból is és régiből, de nem tudom, hogy mitől függ, hogy jó legyen. van, hogy mindent jól csinálok és mégis gumis állagú lesz. egy biztos nem tesz jót neki: ha kicsírázik.
de annyi biztos, hogy:
lecsöpögtetni a vizet
már forró olajba sütni (nagy fokozaton)
az olajat felitatni, pl. papírtörlővel
frissen fogyasztani
sót csak közvetlenül evés előtt rárakni
milyen fajta:
van olyan, amit direkt úgy hívnak, hogy chips krumpli - a többiből meg csak kísérletezéssel lehet rájönni :(
nekem a nem új, de nem is nagyon-nagyon öreg (szóval nem ez a "hajlékony", ráncos, gumiszerű) krumpli vált be leginkább, inkább régebbi mint újabb, gondolom, a víztartalma (illetve annak hiánya) miatt... újkrumpliból nekem elég reménytelen, de lehet, hogy van olyan fajta, ami még úgy is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!