Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek holnap? Kéne egy...

Mit süssek holnap? Kéne egy finom süti, kritériumok lent

Figyelt kérdés

Tudom hogy ez egy tök átlag kérdés, és hogy a falra másztok az ilyenektől, de mégis meg kell kérdeznem, mert nem tudok dönteni o.o

Szóval egy pici segítséget, adjatok sütirecepteket, amik nálatok beváltak, finnyás kistestvérrel/gyerekkel, morgós nagyszülőkkel, mindenkivel együtt, mert nagyon nem egyszerű ez itthon XD

Túró semmiképp nem jöhet szóba, mert a kisebbik testvérem nem hajlandó megenni...

köszi :3

2010. nov. 12. 23:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
muffin
2010. nov. 12. 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

browniet: egyszerű de nagyszerű ;)

Recept

40 dkg étcsokoládé (minimum 55%-os)

32,5 dkg vaj

6 egész tojás

2 tojássárgája

30 dkg kristálycukor

5 dkg keserű kakaópor

8 dkg liszt

Az összetördelt csokoládét a felkockázott vajjal gőzfürdőn kíméletesen felolvasztom, ezután picit hűlni hagyom. A tojásokat és a tojássárgát a cukorral robotgép segítségével addig keverem, amíg habos lesz és kifehéredik. A vajas csokoládét a tojásos cukros masszába forgatom. Rászitálom a kakaót és a lisztet, és jól összeforgatom. A keveréket sütőpapírral bélelt formába öntöm. A süteményt 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütöm (légkeverés nélkül a sütési hőmérséklet 180 fok). A browniet hagyom teljesen kihűlni a formában, majd tejszínhabbal tálalom.

2010. nov. 12. 23:18
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Egyszerű: palacsinta, puding babapiskótával.
2010. nov. 12. 23:40
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
muffinok között válogathatsz, vagy itt van egy nálunk befutott recept (kókuszkedvelőknek!) [link]
2010. nov. 12. 23:42
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk a legnagyobb kedvenc az almás-habos.

Kibélelsz egy tepsit alufólival és ráteszed az alma szeleteket, cikkeket. Nem tudom, hogy pontosan mennyi alma kell, kb. annyi, hogy tele tudd vele rakni a tepsit. Megszórod fahéjjal. Aztán 8 tojásból piskótát keversz. A piskótát ráöntöd az almára és be a sütőbe. Ha megsült kiveszed és kifordítod, így az almák lesznek felül. Jöhet rá a krém, amihez kell 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor. A 2 cs. pudingot megfőzöd a tejben. A vajat kikevered a cukorral, majd ha a puding kihűlt a kettőt összekevered. Mi még szoktunk rátenni a tetejére tejszínhabot is, amit megszórunk fahéjjal. Isteni! :)

2010. nov. 12. 23:54
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

"Hatlapos" !!!

Kedvenc süteményem évek óta...finoman megszórva porcukorral..óóóhh!:P

2010. nov. 13. 00:02
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Az én bevált süti receptem: Tiramisu. Hozzávalók:

3 tojás

250 g mascarpone sajt

4-5 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 cs babapiskóta (min. 40db)

2 dl erős kávé

2-4 evőkanál konyak/rum/amerettó likőr/meggy likőr

keserű kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk,két külön edénybe. A sárgáját kikeverjük 3 ek. cukorral,és egy csomag vaníliás cukorral,majd beletesszük a mascarpone-t,és ezt is összekeverjük,majd az így kapott krémet félre tesszük. A fehérjét 2 ek. cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük,majd összekeverjük a krémmel.Arra figyelni kell,hogy a nem szabad túl sokáig keverni,különben a tojás összeseik. Egy megfelelő tál alját kirakjuk babapiskótával,amit előzetesen megmártottunk a kávéban,de nem áztattuk el.A tetejére felviszünk egy réteg krémet,s addig folytatjuk a rétegezést,míg alapanyagunk engedi,de befejezni krémmel kell.A sütink tetejét megszórjuk kakaóval,s egy órára hűtőbe tesszük.

Remélem tudtam segíteni,nálunk ez abszolút favorit,nem nehéz elkészíteni. A mascarpone miatt ne aggódj,tescoba vagy bármelyik nagyobb boltban beszerezhető! :)

2010. nov. 13. 00:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Süssél kráter sütit, egyszerű, de finomabb, mint gondolnád. Mindenki tömi befelé, az is, aki nem kedveli a pudingot. És mutatós is. kiadós is.

[link]

Hozzávalók:

A pudinghoz: 2 csomag vaníliás puding, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

A tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor

A mázhoz: 2 kis pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).

Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.

Megjegyzés : Én most 1 vanilíás és 1 puncsos pudinggal készítettem. A hozzászólásaitokat olvasva azt ajánlom, hogy ne nagy kanállal, hanem kis kávéskanállal szaggassátok a pudingot a masszába, mert akkor nem lesz nagy a súlya és nem fog lesüllyedni az aljára.

Annyit változtattam a receptem, hogy én a tejfölös mázat sütés elött tettem a sütire.

Én 24 * 32 cm-es tepsiben sütöttem, alacsony hőfokon ( kb. 160 - 170 fokon ), kb. 35 - 40 percig.

És ami még több hozzászólás témája volt, a puding mennyisége. Mehet bele a 2 cs. puding, " elfér " benne. Sőt, így utólag kóstólás után azt mondom kell is bele a 2 cs. puding. Természetesen 1-el is elkészíthető, ha valaki spórolni akar.

2010. nov. 13. 08:47
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Le ne hagyd a tejfölt. Fontos!
2010. nov. 13. 08:51
 10/11 anonim ***** válasza:
49%
Na mire esett a választás?:)
2010. nov. 13. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!