A bobájka a mákos guba, házilag sütött kifli szerű kelt tésztából készül. Leöntöm forró vaniliás cukorral, lecsepegtetem, aztán rá a cukros darált mák. A mákot lehet helyettesíteni darált dióval is.
2010. nov. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
12/17 anonim válasza:
Ez a bobájka jól hangzik, lehet hogy én is megcsinálom.
A borleves egyébként nagyon egyszerü. Fehérbort fel kell forralni, füszerezni fehéjjal, szegfűszeggel (mintha forraltbort csinálnál) és a végén elkevert tojássárgájával be kell süriteni. Ha édesebben szereted, akkor tehetsz bele cukrot is (én szoktam). A bort nem szeretem, de a borlevest igen.
2010. nov. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
13/17 anonim válasza:
A bobájkás vagyok. A kifli tésztája (ha érdekel): 1kg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál só, 6 dl tej, 10 dkg margarin. Elkészíted a kelt tésztát, mikor megkelt, átgyúrod,és kb. olyan hosszú kígyókat csinálsz, mint a sütö tepsi, kb. 2-3 cm vastagságút. A tepsit kikened, lisztezed, vagy sütőpaprt is használhatsz, ki hogy szereti. 180 C-os sütőben kb. fél óra alatt megsütöd, de ellenőrizd, hogy megsült-e a közepe. A "kifliket" másnap felvágod kb 2 cm vastag karikákká, és azt forrázod le a meleg vaniliáscukros tejjel, lecsepegteted, aztán jön a cukros mák, vagy cukros dió!
2010. nov. 12. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
14/17 anonim válasza:
fogalmam sincs.
2010. nov. 12. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
15/17 bumbi02 válasza:
én még gondolkozok. szakácsnak tanulok,és idén a családban az lesz részemről a karácsonyi ajándék hogy mindenki névre szóló kaját fog kapni szenteste:) de valószinüleg, lesz egy camambert anyámnak, egy kacsa apámnak, tesóimnak talán hal, meg vmi könnyü csirkemellből, magamnak még nemtom:) zsiros kenyér:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!