Szoktatok túrós kenőt csinálni kenyérre? Hogyan?
kőrözöttet.
túró, piros paprika, ső, őrölt kömény, reszelt hagyma.
+ vagy olaj, vagy vaj, vagy tejföl.
túrós kenő ? Melyik tájon hívják így?:)
remélem a körözöttre gondolsz, mi így csináljuk:
fele rész tehéntúró, fele rész juhtúró, öt deka vaj, tejföl érzésre. Nagyon apróra vágott vöröshagyma, só, pirospaprika. Ezt jól kikeverjük, anyu villával, én robottal szoktam. Pirított zsömire kenjünk és hamiiiii:)
Mi kenőkének hívjuk, ami nem körözött, de ahhoz hasonlóan kenyérre kenve esszük (pl. padlizsánkrém, töpörtyűkrém, stb.) :=)
Juhtúrót vagy fele juh- és tehéntúrót apróra vágott lilahagymával, töröttborssal, 1-2 kanál tejföllel és szükség szerint sóval simára keverek. Máskor lilahagyma helyett csak rengeteg metélőhagyma vagy tavasszal medvehagyma kerül bele. Nagyon szeretjük. Meg persze a hagyományos körözött is nagy sláger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!