Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom vese-velő recept valakin...

Finom vese-velő recept valakinek? Hogyan kell ezeket "lehártyázni"? Mennyire macerás?

Figyelt kérdés
Vendéglátóhelyen már ettünk nagyon finom sertés vesevelőt kenyérrel. Otthon is szeretnénk kipróbálni. De semmilyen tapasztalatunk nincs még a készítésében. Jó recepteket szívesen fogadok! És örülnék, ha valaki részletesen elmagyarázná az egészet, onnantól, hogy mi is az a velő lehártyázás? Hogy kell csinálni stb? Kuktában kell-e főzni, mennyi ideig, mekkora lángon stb?
2010. nov. 11. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

szia! a veséknek a belső ereit kell teljesen eltávolítani,de sajna így is van egy jellegzetes szaga főzés közben.

amúgy ugyanúgy kell föltenni, mint egy jó pörköltet,

sok hagyma, jó paprika, só, bors , esetleg majoranna.

a velőt a végén kell beletenni, de csak pár percig, míg össze nem áll.

no a velőt viszont valóban le kell hártyázni, hogy szép sima karfiolrózsa szerű darabokat kapjunk.

legjobb, ha a vesét először leforrázzuk.

üdv.

2010. nov. 11. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
34%

ja, hogy hogyan kell, hát én a velőt rózsáira szedem és

gyengén folyó víz alatt lehúzom róla azt a véres-eres hártyát.

2010. nov. 11. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2010. nov. 11. 16:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Én 6-8 db vesét szoktam venni, sertést. Ha szép világos, olyankor veszek. Hagymát piritok zsiradékon, ezalatt megtisztitom a vesét. Hosszába elvágom, kivágom belőle a hugy vezetéket, egy fehér cső. Csak a szép piros részeit használom fel. Vékony lemezkékre vágom, és több vizben leöblitem. Rádobom a megpirult, piros paprikás hagymára, só, bors, l paprika, egy paradicsom. Készre párolom viz nélkül, mert ő enged eleget. Ha puha, és jó sürü, akkor ráteszem a 10 rózsa velőt egy két percre. Az egész olyan 40-45 perc.A velőt általában tisztán árulják, de azért az ujjaid közt öblitsd le, nehogy szilánk legyen rajta. Nem kell kukta. Legtöbbször már nincs hártya a velőn, de ha van, bujtasd ki belőle, és jöhet a hosszában átvágás. Mi rizzsel, fejes salátával szeretjük.
2010. nov. 11. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
61%
Az utolsó teljesen korrekt. Húgyvezetéket kell kivágni, nem az ereket.
2010. nov. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!