Almás süteménybe hogy teszitek az almát?
A kérdés általános, nem konkrét recept. Olyan receptekre gondolok, ahol a tésztába kerül reszelt alma - és nincs külön kiemelve, hogy meg kell-e hámozni.
Alapvetően a hámozást gondolom logikusnak, hogy ne legyen darabos, de érdekelne, mások hogy csinálják.
Hámozom, a héja nem puhul még annyira és én nem szeretem ha rajta marad, bár az ezzel járó macerát utálom :D.
Aztán recepttől függ pl.: "falusi pitébe" (tepsis) lereszelem, kinyomom a levét de nem teljesen.
Amerikai stílusú pitébe (kör alakú) kis kockákra vágom, mivel abba nagyon sok alma belemegy és kockázással nem jön annyi lé ki át szoktam forgatni kukorica/krumpli keményítőbe így a sütés közben kifolyó almalevet kocsonyásìtja.





Mindig hámozom. A menzán nagyon megutáltam ha benne van a héja.
A kettes jól mondja.
És általában a cukor és fahéj mellé, még kerül egy kis keményítő vagy morzsa is, ami felszívja az alma levét, így nem lesz szottyos meg széthullós a töltelék.
Az almás pite mondjuk pont egy olyan recept, aminél jellemzően írja, hogy meg kell pucolni az almát. :) Legalábbis én még nem találkoztam olyan recepttel, ami nem emelné ki.
Inkább a kevert jellegű sütiknél van ez, amit írtam, hogy nem ad rá instrukciót, hogy hámozva vagy héjastul reszeli. Ahol nem töltelékbe, hanem tésztába kerül az alma.
De köszönöm az eddigi válaszokat!





Hát én itt rétesre gondoltam nem kevertre, nálm a abba megy a morzsa. Az nem zselés lesz, hanem csak kicsit testesebb.
Kevertet nem szoktam.










Valójában almafajtatol függ. Van, amelyiknek baromi erős a héja, meg a kés is alig viszi, de van olyan, pl jellemzően a zöldalma, aminek hártyavékony, azt fölösleges meghámozni.
Kóstolva tudsz megbizonyosodni.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!