Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A süteménybe rendes vajat...

A süteménybe rendes vajat (kenyérre kenhető) vagy sütédhez való margarint kell használni?

Figyelt kérdés
Több receptet is néztem,valahol azt írják,hogy margarint kell bele tenni, valahol pedig vajat. Mi nálunk az a vaj amit kenyérre kenünk,a margarin pedig amit sütéshez használunk.
2021. dec. 22. 09:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
4%
Vajat semmikeppen, mert az 80 szazalek zsirtartalmu, hanyni fogtok ekkora mennyisegtol amik sutikbe kellenek. Sutomargarint szoktak, attol nem fog tocsogni a zsirban, de tehetsz melle egy keves igazi vajat az ize miatt.
2021. dec. 22. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
Attol fugg! Zsiros tesztaba vaj kell, olyan tesztaba pedig ahol a keletkezo gőz emeli meg a tesztat, abba inkabb a magas viztartalmu margarin kell.
2021. dec. 22. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Receptfüggő. Azt használd, amit kér a recept.
2021. dec. 22. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

Sütni-főzni mindig a 80%-os sótlan vajat kell használni. Mármint eredendően, ha vajról van szó és nem kifejezetten zsírról.


A 60%-os sózott na az a kenyérre kenős, a só miatt sokáig eláll.

A margarin, az pedig az olcsósítás csillaga. Ha lehet hanyagold és tisztességes 80%-os vajat használj. Legalább Karácsonykor ne legyetek már annyira smucigok, ha magatoknak készítetek házi süteményt, vagy bármit.

2021. dec. 22. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
51%
Én mindig sütéshez való Rama-t használok. Eddig még bármilyen sütemény, krém jó lett vele. Egyáltalán nem rossz a minősége.
2021. dec. 22. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

Ez nem minoseg kerdese ... persze, hogy nem rossz a suto margarin. De az egyik tesztanak az a jo, ha sutes kozben kiolvad a zsirtartalma es ebben keszul el a teszta, a masik fajta receptben a margarin nedvessegtartalma a lenyeg, mert az huzza fel a tesztat, vagy ettol lesz reteges a leveles teszta.


Egyik fajta sutibe ez kell, a masikba pedig a masik :)

2021. dec. 22. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
37%

Francia leveles teszta is reteges lesz a vajtol, de 24 oraval hosszabb a teszta elkeszitesi ideje. Aki nem ismeri a technologiat, tok mindegy mit hasznal ... ugy is kompromisszumos lesz a vegeredmeny.


Sutni-fozni JOL nem lelkesedes, hanem tudas kerdese :))) Persze mindenki kot valami kompromisszumot a minoseg rovasara es amugy is a lenyeg, hogy az ember maga csinalta.


De ettol meg ... a hazi sutik ritkan olyanok mint a cukraszdaban!!!

2021. dec. 22. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Felejtsd el a margarint!


Nagyságrendekkel finomabb minden süti, ha valódi vajjal készíted....


Nem holmi vajkrém és hasonlók, hanem RENDES vaj!

2021. dec. 22. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
1-es: jézusmária.... Remélem, soha nem kerülünk a konyhád közelébe... :-D
2021. dec. 22. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
65%
Hát ne is legyen a házisüti cukrászdai minőség.
2021. dec. 22. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!