A süteménybe rendes vajat (kenyérre kenhető) vagy sütédhez való margarint kell használni?
Sütni-főzni mindig a 80%-os sótlan vajat kell használni. Mármint eredendően, ha vajról van szó és nem kifejezetten zsírról.
A 60%-os sózott na az a kenyérre kenős, a só miatt sokáig eláll.
A margarin, az pedig az olcsósítás csillaga. Ha lehet hanyagold és tisztességes 80%-os vajat használj. Legalább Karácsonykor ne legyetek már annyira smucigok, ha magatoknak készítetek házi süteményt, vagy bármit.
Ez nem minoseg kerdese ... persze, hogy nem rossz a suto margarin. De az egyik tesztanak az a jo, ha sutes kozben kiolvad a zsirtartalma es ebben keszul el a teszta, a masik fajta receptben a margarin nedvessegtartalma a lenyeg, mert az huzza fel a tesztat, vagy ettol lesz reteges a leveles teszta.
Egyik fajta sutibe ez kell, a masikba pedig a masik :)
Francia leveles teszta is reteges lesz a vajtol, de 24 oraval hosszabb a teszta elkeszitesi ideje. Aki nem ismeri a technologiat, tok mindegy mit hasznal ... ugy is kompromisszumos lesz a vegeredmeny.
Sutni-fozni JOL nem lelkesedes, hanem tudas kerdese :))) Persze mindenki kot valami kompromisszumot a minoseg rovasara es amugy is a lenyeg, hogy az ember maga csinalta.
De ettol meg ... a hazi sutik ritkan olyanok mint a cukraszdaban!!!
Felejtsd el a margarint!
Nagyságrendekkel finomabb minden süti, ha valódi vajjal készíted....
Nem holmi vajkrém és hasonlók, hanem RENDES vaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!