Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Két kilós egész kacsát hogyan...

Két kilós egész kacsát hogyan és meddig kell sütni ?

Figyelt kérdés
jan. 20. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyben szeretnéd sütni, vagy darabokban? Töltve vagy nem töltve? Sok megoldás létezik mindegyik más eredményt ad.
jan. 20. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Bolti kacsa fiatal és gyorsabban sül ha darabold.

Egészben 3-4 óra.

jan. 20. 13:33
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Mindig darabolva sütöm, jobban átjárják a fűszerek és ropogósabbra sül, mintha egyben hagyom. a combot mellet érdemes beirdalni, hogy szebben kisüljön belőle a zsír. Én csak sózni-borsozni szoktam mellé dobok bár gerezd fokhagymát.

Én alacsony hőfokon szoktam sokáig sütni, nagyon finom lesz így. Kb 160 fokon 2-3 órát, a végén grillre teszem, hogy ropogós legyen a bőre.

jan. 20. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Két kilós kacsát két órán át biztosan sütném.
jan. 20. 15:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Egészben nem töltve.
jan. 20. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
De lehet hogy fel fogom darabolni mert meggyőztetek.
jan. 20. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb feldarabolva, finomabb is, meg gyorsabban kész, nem szárad ki. Én úgy szoktam csinálni, hogy Só, bors, esetleg fokhagyma, egy kevés víz alá. Jól le kell fedni (pl. egy jénai tálban, vagy kacsasütőben) és 150-160 fokon 2-3 óra (ahogy fent írták), esetleg lehet akár több is de akkor picit lejebb tudod vinni a hőfokot. De ez kacsától is függ. Aztán amikor ez megvan akkor lecsepegteted. És én azt szoktam csinálni, hogy a lesült léből (nem a zsíros részéből, hanem az aljából "kipiszkálva") két három evőkanállal kiszedek, és ebbe teszek egy negyed evőkanálnyi mézet, ezt jól elkeverem, és ezzel bekenem a húsok bőrős részét. És így egy sima tepsibe visszateszem grill fokozaton még kb. 8-10 percre amíg ropogósra sül az egész.
jan. 20. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!