Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a tócsnit/lapc...

HarcosKarcos kérdése:

Hogy készítitek a tócsnit/lapcsánkát? Felétek hogy nevezik?

Figyelt kérdés

Mi úgy csináljuk hogy a prézlit és a tojást összekeverjük majd kisütjük akárcsak a rántotthúst. Az interneten más recepteket találtam és kiváncsi vagyok mások hogy készítik, van-e aki így vagy hasonlóan csinálja-e.

Szóval kiváncsian várom a válaszokat.



jan. 18. 19:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
A tiéd nem tócsni, hanem puffancs. A tócsniba krumpli is kell.
jan. 18. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tócsni/lapcsánka. Az ugyanis reszelt krumpliból készül.


[link]

jan. 18. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A tócsnit mi görhönynek nevezzük.

Reszelt nyers burgonya, egész tojás, só és bors az alap.

jan. 18. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
"Én nem" -Ez nem. Nagymamámék krumplibabának hívták.
jan. 18. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
Prósza
jan. 18. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet amit leírtál mi is csinálunk, nálunk nincs neve. A tócsni az meg egy krumpli alapú pogácsa szerű étel, teljesen más.
jan. 18. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Tócsni, tócsi, lapcsánka, lepcsánka, cicege, prósza...


Nem sok köze van ahhoz amit leírtál. Zsemlemorzsa nem kell bele, reszelt krumpli az alapja, abba kell egy kis liszt, meg tojás, hogy összeálljon.

Ez az alap, és ezt lehet változtatni ilyen olyan irányba.


Pl. az ördöglángosnak is ebből van a lepénye, de annak darálni szoktam a krumplit, hogy jobban terüljön.

A tócsninak meg szoktam olyat is csinálni, hogy reszelés után kicsit kicsavarom a krumplit, (akár be is sózom előtte) minimális tojással és liszttel fogatom össze, úgy extra ropogós, és borzas lesz a végeredmény.

Olyanokkal is szoktam extrázni, hogy répát meg cukkinit reszelek bele, úgy meg színesebb lesz.

Só, bors, fokhagyma alap, nyáron petrezselyemzöldet is vágok bele, nagyokra.

jan. 18. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Krumpliprósza Zalában, de ismerjük a tócsi/tócsni/lapcsánka nevet is.

A tiéd nem az. Mi akkor csináljuk ezt (már aki szereti), ha rántott hús panírozáskor marad tojás és zsemlemorzsa, és sajnáljuk kidobni. Neve nincs, de itt egyszer valaki egérkének nevezte.

jan. 18. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
A tócsni reszelt krumpli, tojás liszt és fűszerek keveréke olajban kisütve
jan. 18. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
A prósza az reszelt krumpli,aludttej és liszt keveréke.Olajban palacsintasütőben kisütött étek.Kell bele még só és fokhagyma.Kb. ennyi.
jan. 19. 03:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!