Hogy készítitek a tócsnit/lapcsánkát? Felétek hogy nevezik?
Mi úgy csináljuk hogy a prézlit és a tojást összekeverjük majd kisütjük akárcsak a rántotthúst. Az interneten más recepteket találtam és kiváncsi vagyok mások hogy készítik, van-e aki így vagy hasonlóan csinálja-e.
Szóval kiváncsian várom a válaszokat.
A tócsnit mi görhönynek nevezzük.
Reszelt nyers burgonya, egész tojás, só és bors az alap.
Tócsni, tócsi, lapcsánka, lepcsánka, cicege, prósza...
Nem sok köze van ahhoz amit leírtál. Zsemlemorzsa nem kell bele, reszelt krumpli az alapja, abba kell egy kis liszt, meg tojás, hogy összeálljon.
Ez az alap, és ezt lehet változtatni ilyen olyan irányba.
Pl. az ördöglángosnak is ebből van a lepénye, de annak darálni szoktam a krumplit, hogy jobban terüljön.
A tócsninak meg szoktam olyat is csinálni, hogy reszelés után kicsit kicsavarom a krumplit, (akár be is sózom előtte) minimális tojással és liszttel fogatom össze, úgy extra ropogós, és borzas lesz a végeredmény.
Olyanokkal is szoktam extrázni, hogy répát meg cukkinit reszelek bele, úgy meg színesebb lesz.
Só, bors, fokhagyma alap, nyáron petrezselyemzöldet is vágok bele, nagyokra.
Krumpliprósza Zalában, de ismerjük a tócsi/tócsni/lapcsánka nevet is.
A tiéd nem az. Mi akkor csináljuk ezt (már aki szereti), ha rántott hús panírozáskor marad tojás és zsemlemorzsa, és sajnáljuk kidobni. Neve nincs, de itt egyszer valaki egérkének nevezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!