Sajtos pogácsát hogy készítitek?
Tésztájába tesztek sajtot?Hajtogatjátok?Mennyi sót tesztek bele?
Mi a bevált receptetek?
Van egy komplikáltabb receptem meg egy gyors, egyszerübb:
A komplikáltabb:
Hajtogatott túrós pogácsa
500 g liszt, 250 g margarin, 1 tojás, 250 g túró, 2 dl tejföl, 250 g reszelt
sajt, 40 g élesztö, 1 kk só
A hozzávalókat összegyúrjuk, háromszor hajtogatjuk 30 perces pihentetésekkel,
minden hajtogatáskor megszórjuk reszelt sajttal. Kinyújtjuk, tojással megkenve sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, ca.180 – 200 °C-on sütjük 12-14 percig.
A másikat meg kell keresni, azt is be fogom írni.
Megtaláltam a gyors receptet is:
Az alap tészta 25 dkg liszt, 25 dkg Rama, 15-25 dkg sajt, 1 tk só. Ha kell, még annyi liszt, hogy lágy de nem ragadós tésztát kapj.
A változók: tehetsz bele egy tojás sárgát, hogy szebb legyen a színe, de el is hagyható. Élesztőt is van, hogy teszek bele, van, hogy nem.
Ha este begyúrod és éjjelre a hűtőben hagyod pihenni, akkor lesz a legfinomabb.
Tetejét meg lehet kenni tejjel vagy tojással és rá még megy reszelt sajt.
Ugyanezt a receptet lehet sajt helyett túróval vagy főtt krumlival/maradék krumpli pürével is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!