Jó pizzatészta receptet írnátok?
Szia!
Az én tésztám a következő (ez egy tepsire való adag):
30dkg finomliszt
2.5dkg élesztő (ha szárított akkor 1 csomag)
1dl tej
kevés cukor
kevés olaj (ha lehet oliva,de jó a sima étolaj is)
1 tojás
só
Az élesztőt nem szoktam futtatni,csak összegyúrok mindent és pihentetem fél órát.Kinyújtom,aztán teszek rá mindenféle finomságot.Mire megpakolod,meg is kel, és sütheted is.Jó sütést!!! :-)
Maszatka
Nekem ez a kedvencem.A Stháltól tanultam és nagyon jó.
25 dkg liszt,1 élesztő+cukor+1.5 dl meleg víz,só,olaj,oregánó,bazsalikom,foghagyma.
Ezekből tésztát készítek(én a kenyérsütő géppel szoktam megcsináltatni),ezután duplájára kelesztem.
A kence pedig:2 paradicsom,1 paprika,mindkettő megnyúzva,1 gerezd foghagyma,olaj,oregánó,tejföl,só.Ezeket összeturmixolom.
Ebből egy akkora kör lesz,ami a gáztepsibe elfér.
Köszi. Sthalosat készítettem én is, vagyis oregánót tettem csak vele, finom lett.
Maszatka! Az én tésztán ugyan ilyen, csak tojás nélkül és én kelesztem, vagyis pihentetem. Miért kell bele a tojás?
Pizza tészta
Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 1,5 dl olaj, 3 dl langyos tej + fél cs. élesztő /felfuttatni/, pici só, 2 szem főtt krumpli /jól áttörni/, 1 tojás
1-2 órát pihenni hagyni, vajazott lisztezett tepsiben kinyújtani, rá a ketchu-pizzafüszer, pörkölt, reszelt sajt.
Ez egy adag, amit 3felé kell szedni, és igy végülis 3 adag! :) Nagyon-nagyon finom, én csak ezt csinálom mindig
1kg finomliszt, 1 dl olaj, 1 tojás, 1 élesztő, 5dl tej, 1 kanál só, 1 doboz tejföl. Kelesztem 40percet, nyersen rárakok mindent, és lehet sütni!
az eredeti olasz pizza tésztában amennyire tom csak liszt, olaj és élesztő van de aztán javitsatok ki h ha tévedek:) én elég sokszor sütök pizzát 16 éves létemre többnyire bulikra és mindig mindenkinek izlik:)
60dkg liszt
1,2 deci olaj
4dkg élesztő
só és viz:)
értelemszerüen élesztőt felfuttatjuk vizben, utána dagasztju tésztát fél órát kelesztjük aztán meg elgyurjuk és megsütjük:)
Ami nekem mindig bevált, és rengeteg dicséretet kaptam (pedig tök kezdő vagyok a sütés-főzésben).
Hozzávalók:
1,1-1,2 kg liszt
2-3 evőkanál só
1-2 evőkanál szárított oregánó
szárított élesztő (az 1 kg liszthez megfelelő mennyiség)
2 teáskanál cukor
6 dl langyos víz
6-8 evőkanál olívaolaj
Két tálra van szükségünk. Az egyikbe beleteszek 1 kg lisztet, hozzáadom a sót, az oregánót, és ízlés szerint további fűszereket (pl. őrölt csilipaprikát, frissen őrölt borsot) teszek bele. A másik, nagyméretű tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot, keverés mellett hozzáöntöm a 6 dl langyos vizet, majd beleteszek 6 evőkanál olívaolajat. Ha már nagyjából csomómentes, szép lassan beleöntöm a másik tál tartalmát. 15-20 percig szoktam gyúrni, géppel állítólag 5-10 perc elég. Ha ragad, némi liszttel megszórom. Mikor már kellően levegős a massza, vékonyan kiolajzom a nagy tálat, beleforgatom a tésztát, lefedem, és beteszem a 40-50 fokos sütőbe.
1,5-2 óra után kiveszem, alaposan átgyúrom. A teteje ilyenkor repedezett, az oldala olajos, a közepe ragadós szokott lenni. Addig kell gyúrni, amíg egyforma nem lesz - szükség esetén lisztet szórok rá.
Ha kész, ecsettel beolajozom a tepsit, majd kinyújtom a tésztát, megpakolom feltéttel (sajtot sosem teszek rá), és 200-220 fokon kisütöm. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd benn túl sokáig, mert megkeményedik a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!