Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó pizzatészta receptet írnátok?

Jó pizzatészta receptet írnátok?

Figyelt kérdés
Nagyon finom az enyém, működik is, de amit pl az Il Trenoban adnak sokkal jobban izlik.
2009. jan. 8. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Az én tésztám a következő (ez egy tepsire való adag):

30dkg finomliszt

2.5dkg élesztő (ha szárított akkor 1 csomag)

1dl tej

kevés cukor

kevés olaj (ha lehet oliva,de jó a sima étolaj is)

1 tojás


Az élesztőt nem szoktam futtatni,csak összegyúrok mindent és pihentetem fél órát.Kinyújtom,aztán teszek rá mindenféle finomságot.Mire megpakolod,meg is kel, és sütheted is.Jó sütést!!! :-)


Maszatka

2009. jan. 9. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ez a kedvencem.A Stháltól tanultam és nagyon jó.

25 dkg liszt,1 élesztő+cukor+1.5 dl meleg víz,só,olaj,oregánó,bazsalikom,foghagyma.

Ezekből tésztát készítek(én a kenyérsütő géppel szoktam megcsináltatni),ezután duplájára kelesztem.

A kence pedig:2 paradicsom,1 paprika,mindkettő megnyúzva,1 gerezd foghagyma,olaj,oregánó,tejföl,só.Ezeket összeturmixolom.

Ebből egy akkora kör lesz,ami a gáztepsibe elfér.

2009. jan. 9. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi. Sthalosat készítettem én is, vagyis oregánót tettem csak vele, finom lett.

Maszatka! Az én tésztán ugyan ilyen, csak tojás nélkül és én kelesztem, vagyis pihentetem. Miért kell bele a tojás?

2009. jan. 9. 17:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia!Puhább lesz és finomabb a tészta,ha teszel bele tojást.Nem szárad meg olyan hamar.
2009. jan. 10. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Pizza tészta

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 1,5 dl olaj, 3 dl langyos tej + fél cs. élesztő /felfuttatni/, pici só, 2 szem főtt krumpli /jól áttörni/, 1 tojás

1-2 órát pihenni hagyni, vajazott lisztezett tepsiben kinyújtani, rá a ketchu-pizzafüszer, pörkölt, reszelt sajt.

2009. jan. 11. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez egy adag, amit 3felé kell szedni, és igy végülis 3 adag! :) Nagyon-nagyon finom, én csak ezt csinálom mindig

1kg finomliszt, 1 dl olaj, 1 tojás, 1 élesztő, 5dl tej, 1 kanál só, 1 doboz tejföl. Kelesztem 40percet, nyersen rárakok mindent, és lehet sütni!

2009. márc. 5. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 bumbi02 ***** válasza:

az eredeti olasz pizza tésztában amennyire tom csak liszt, olaj és élesztő van de aztán javitsatok ki h ha tévedek:) én elég sokszor sütök pizzát 16 éves létemre többnyire bulikra és mindig mindenkinek izlik:)

60dkg liszt

1,2 deci olaj

4dkg élesztő

só és viz:)

értelemszerüen élesztőt felfuttatjuk vizben, utána dagasztju tésztát fél órát kelesztjük aztán meg elgyurjuk és megsütjük:)

2009. okt. 13. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ami nekem mindig bevált, és rengeteg dicséretet kaptam (pedig tök kezdő vagyok a sütés-főzésben).


Hozzávalók:

1,1-1,2 kg liszt

2-3 evőkanál só

1-2 evőkanál szárított oregánó

szárított élesztő (az 1 kg liszthez megfelelő mennyiség)

2 teáskanál cukor

6 dl langyos víz

6-8 evőkanál olívaolaj


Két tálra van szükségünk. Az egyikbe beleteszek 1 kg lisztet, hozzáadom a sót, az oregánót, és ízlés szerint további fűszereket (pl. őrölt csilipaprikát, frissen őrölt borsot) teszek bele. A másik, nagyméretű tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot, keverés mellett hozzáöntöm a 6 dl langyos vizet, majd beleteszek 6 evőkanál olívaolajat. Ha már nagyjából csomómentes, szép lassan beleöntöm a másik tál tartalmát. 15-20 percig szoktam gyúrni, géppel állítólag 5-10 perc elég. Ha ragad, némi liszttel megszórom. Mikor már kellően levegős a massza, vékonyan kiolajzom a nagy tálat, beleforgatom a tésztát, lefedem, és beteszem a 40-50 fokos sütőbe.

1,5-2 óra után kiveszem, alaposan átgyúrom. A teteje ilyenkor repedezett, az oldala olajos, a közepe ragadós szokott lenni. Addig kell gyúrni, amíg egyforma nem lesz - szükség esetén lisztet szórok rá.

Ha kész, ecsettel beolajozom a tepsit, majd kinyújtom a tésztát, megpakolom feltéttel (sajtot sosem teszek rá), és 200-220 fokon kisütöm. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd benn túl sokáig, mert megkeményedik a tészta.

2011. máj. 17. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ki fogom próbálni!
2011. máj. 17. 10:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!