Adnátok nekem jó pizzatészta receptet?
Hozzávalók:
30 dkg liszt,1 tojás,2 dl tej,2 evőkanál olaj,1,5 dkg élesztő,1 teáskanál cukor,1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: 45 perc
Én ezt szoktam sajátkezüleg elkésziteni és esküszöm finomabb mint a pizzériában!!;)
A link amit küldtél nem egyezik a DonPepe pizzéria pizzatésztájával, ezt ki is írták az oldalon:
Ez a recept nem azonos a DONPEPE titkos receptjével.
Ami nekem mindig bevált, és rengeteg dicséretet kaptam (pedig tök kezdő vagyok a sütés-főzésben).
Hozzávalók:
1,1-1,2 kg liszt
2-3 evőkanál só
1-2 evőkanál szárított oregánó
szárított élesztő (az 1 kg liszthez megfelelő mennyiség)
2 teáskanál cukor
6 dl langyos víz
6-8 evőkanál olívaolaj
Két tálra van szükségünk. Az egyikbe beleteszek 1 kg lisztet, hozzáadom a sót, az oregánót, és ízlés szerint további fűszereket (pl. őrölt csilipaprikát, frissen őrölt borsot) teszek bele. A másik, nagyméretű tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot, keverés mellett hozzáöntöm a 6 dl langyos vizet, majd beleteszek 6 evőkanál olívaolajat. Ha már nagyjából csomómentes, szép lassan beleöntöm a másik tál tartalmát. 15-20 percig szoktam gyúrni, géppel állítólag 5-10 perc elég. Ha ragad, némi liszttel megszórom. Mikor már kellően levegős a massza, vékonyan kiolajzom a nagy tálat, beleforgatom a tésztát, lefedem, és beteszem a 40-50 fokos sütőbe.
1,5-2 óra után kiveszem, alaposan átgyúrom. A teteje ilyenkor repedezett, az oldala olajos, a közepe ragadós szokott lenni. Addig kell gyúrni, amíg egyforma nem lesz - szükség esetén lisztet szórok rá.
Ha kész, ecsettel beolajozom a tepsit, majd kinyújtom a tésztát, megpakolom feltéttel (sajtot sosem teszek rá), és 200-220 fokon kisütöm. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd benn túl sokáig, mert megkeményedik a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!