Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors pizzatészta...

Milyen gyors pizzatészta receptet ismertek?

Figyelt kérdés
Van olyan recept, ami nagyon gyorsan megvan, nem kell fél órát, órát keleszteni, hanem pikpak megvan. Sajnos elvesztettem a receptjét, és nem emlékszem rá.
2009. márc. 7. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémhez kell 0.5 kg liszt 1/2 élesztő 1 tojás 1 evőkanál olaj 2-3 gerzd zúzott fokhagyma só . Hozzá annyi tej amit a liszt felvesz.Nekem kb 28 cm átmérőjű pizza formám van ez elég két karikára és szép vékony a tészta ha nem keleszted 5 percnél tovább.
2009. márc. 7. 19:02
 2/4 anonim válasza:
100%
Az én saját receptem: Begyújtod a sütőt közepes fokozatra. A tésztához kell:25dkg rétesliszt, 25dkg simaliszt, fél csomag porélesztő, egy evőkanál kristály cukor, 2-3 teáskanál só, 2-3 evőkanál jó minőségű napraforgó vagy oliva olaj.Az alapanyagokat egy tálba öntöd, szárazon össze forgatod és annyi meleg(nem forró)vizet teszel hozzá amilyen állagú tésztát szeretnél.Ha keményebbet akkor kb.2,5dl.A tésztát addig kell dagasztani amíg elválik a kezedtől és az edénytől.Deszkára teszed, vastagra vagy vékonyra kinyújtod, tepsibe teszed.Ha nem beépített sütőd van ráteszed,a tűzhely tetelyére vagy nagyon közel hozzá.A lényeg hogy jó meleg helyre kerüljön a tészta.Meg kened pizzaszósszal vagy paradicsom pürével,megpakolod finomságokkal, sajttal.Amíg ezzel elkészülsz meg kel a tészta is és aztán mehet a sütőbe. Kb.20-30 perc alatt megsül.Nálunk mindenki imádja!Ha friss élesztővel csinálnád akkor a receptben lévő cukor adagot is tedd a vízbe.Izlés szerint a tésztába száraz és friss zöldfűszereket is tehetsz.
2009. márc. 7. 19:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

19,19-nek!

Én a nyújtást már leegyszerűsítettem,nincs vele maszatolás,csak a kezem lesz olajos,az meg csak egy kézmosás.A megkelt tésztából egy cipót kiveszek olajos kézzel.A tepsibe kevés olajat öntök,és beleteszem a tésztát.Majd kézzel a tepsi formájára alakítom.

Ez kb 2-3 perc,és nem kenem össze a deszkát is.

Nem tudom más hogy van vele,de nekem mindig a mosogatás meg a konyha rendbetétele a nagyobb gond.

2009. márc. 7. 19:57
 4/4 anonim válasza:
19:19 es vagyok. Ezt én is kipróbálom! Hogy ez eddig nem jutott eszembe?! A mosogatás meg a rendcsinálás nekem sem tartozik a kedvenceim közé.
2009. márc. 9. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!