Hogyan lehet olyan sajtosrudat készíteni, ami az egész roppan?
Figyelt kérdés
Régen, anyám sütött ilyet, sajna már nem él. Vékony hólyagos volt és nem volt benne puha rész. Harapáskor szétporladt az egész. Próbáltam pár receptet, de mind közepe puha. Valaki tud ilyen receptet?ma 10:40
1/2 anonim válasza:
Nem leveles tésztából csinálta? Az porlik amint harapod.
Kinyujtod, lekened tojasdal, megszorod sajttal, felvagod, sutod
2/2 anonim válasza:
Én most karácsonykor bukkantam erre a receptre, tökéletes és roppanós (ne tedd zacskóba):
Bernáth József túrós-sajtos rúd
300 g liszt
16 g só
200 g vaj
300 g túró
100 g tejföl
A hozzávalókat összegyúrod, 1 órára hűtőben pihenteted, kinyújtod, lekened tojással, megszórod reszelt sajttal és vékony csíkokra vágva 195 fokon kb 20 perc alatt pirosra sütöd.
Nem puha, igazi roppanós, a lényeg, hogy tényleg vékonyra vágd én 0,5*0,5 cm-es csíkokat vágtam pizzaszeletelővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!