Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen olcsó fogást főztök a...

Milyen olcsó fogást főztök a héten?

Figyelt kérdés
Segítsük egymást pár ötlettel, én általában 20.000 Ft-ig szoktam költeni a heti menüre.

dec. 30. 09:38
 1/9 A kérdező kommentje:

4 tagú család részére

Hétfő: lekváros bukta, zöldbableves

Kedd: húsos tészta

Szerda: rakott krumpli

Csütörtök: paradicsomos káposzta, stefánia vagdalt

Péntek: palacsinta, tojásleves

Szombat: túrós és szilvalekváros derelye

Vasárnap: húsleves levescsontból, sajtos pogácsa

dec. 30. 09:41
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Nem valami tápláló és egészséges ételek ezek.

Vasárnapi ebéd sajtos pogácsa? Tojásleves palacsintával?

dec. 30. 09:57
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ezeket kimásolta valahonnan 😃 étteremből, ahol ez a menü, vagy ilyesmi.

Amúgy is jön a szilveszter, lencsét illik enni, nem rakott krumplit 🍀

Paradicsomos káposztából is lehet akkora adagot, hogy több napra elég legyen.

Minden nap menü, aztán szombaton csak derelye? A pénteki palacsinta után 😃

dec. 30. 10:07
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Szentestére gombócos káposzta készült 800 g. káposztából és 250 g. húsból, 3 napon át ettük ketten. Utána 2 kis adag borsófőzit készítettem k.b. 400 g. borsóból. Majd 4 adag paprikás krumplit készítettem tegnapi napon 4 virslivel, 2 vastag kolbásszal, és saját nokedlivel 2 tojásból. (Enyém a virsli és páromé a kolbász.) Mellé rozskenyér van. Holnapra nokedlis-virslis lencsepörkölt lesz társaságnak, majd szerdán készítek lencsefőzit. A továbbiakat nem tudom, de a nokedliből és a hüvelyesből elég lesz. :D :D Könnyebb étel kéne, úgyhogy esélyes frankfurti leves. Amúgyis fizuból szívesen veszek kelkáposztát és annak akár a kétharmadát is el tudom tenni későbbre. Én keveset eszek, párom pedig munkahelyen kap enni. Legtöbb esetben csak magamra főzök.

36/F

dec. 30. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Helyesbítek: 500-as húsból készültek a gombócok. Belezavarodtam, hogy máshoz felezni szoktam a fél kilót is. Rakott kelhez és bolonnyaihoz is.
dec. 30. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Ma árpagyöngyleves - sok belevalóval, kevesebb vízzel.

Holnap grillcsirke majonézes krumplisalátával.

Újévkor sült csülök pékné módra, lencsesalátával

(Ez utóbbi kettö nem annyira olcsó, de ünnepnapokon kicsit jogos)

Szerdán spanyol tükörtojás

Csütörtökön gombás zöldborsós tokány nokedlivel

Pénteken húsmentes bolognai spagetti

Szombaton babgulyás

dec. 30. 10:24
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

2-es-3-as:

Szerintem semmi gond azzal, amit az elsö írt, tökéletesen jó étrend, elég jó összetételben.

Másrészt olyan nincs, hogy vasárnap feltétlen zabálni kell, simám elég a húsleves (a belefött hússal meg zöldségekkel) és pogáscsa, illetve olyan sincs, hogy lencsét "illik" enni, mindenki azt eszik, ami neki jól esik.

dec. 30. 10:27
 8/9 anonim ***** válasza:
69%
Hetesnek abszolút igaza van.
dec. 30. 11:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Oh, ez csak egy mintaétrend ezt jövőhéten szándékozom főzni. :) Hagyományos szilveszteri menüsor lesz nálunk is, oldalas sárgaborsófőzi és rétesek.

Legkedvesebb hármas, évek óta vezetek háztartást és tudod próbálom mindig úgy összeállítani hogy legyen benne hús is persze de ne szakadásig, zöldség-tejtermék illetve tészta is vagy kelt tészta is szerepeljen. Eddig mindig sikerült 20.000 Ft/hét teljesíteni főzés szempontjából, nem vagyunk a pénztárcánk ellensége jól is lakunk, de nem pazarlunk. :)

dec. 30. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!