Demon fűkasza vélemények? Milyen olcsó és megbízható fűkaszát tudtok ajánlani ami bevált nektek?
Általában a neve mindegy mi, egykaptafára készült kínai gép.
Ha ilyet veszel, a rámatricázott LE, meg cm3 értéket felejtsd el, legtöbbször kamu.
A rezgés elég erős rajtuk, erre számíts.
Nagyon fontos, hogy megfelelő, minimum félszintetikus olajjal használd, 1:40- be keverve.
Stihl HP super, vagy Husqvarna LS+ esetleg fullszintetikus Husqvarna XP, bőven meghálálja a motor, ezeket a kenőanyagokat.
Finoman bejáratva, és később is max. 30-40 perces folyamatos egyhuzamba járatás után megpihentetve, évekig jól működhet.
A Demon egy aránylag jobb kínai, legalábbis a nagyon bóvliktól (pl. Strauss) egy fokkal jobb. Ha kicsi területre kell, akkor szerintem bőven megteszi. Jól működik, tökig érő fűben is, csak azért nem bírja ki, ha száz hektárt akarsz lekaszálni.
Igen, az tény, hogy eléggé ráz, mint az olcsóbb gépek mind. De ez is csökkenthető, ha kevesebb damilt teszel fel, mert a rázás egyik fő oka az excentrikus feltekerés.
Az említett Stihl olajtól 2 minőségi kategóriával jobb ez:
A Husqvarna LS+ talán jobb valamivel, az XP viszont nem jobb ennél.
A gyártó 1:25 keverékarányt ad meg. Rajtad áll, hogy ezt használod, vagy mást.
Még ez az, ami nem nagyon olcsó, de nem is drága:
Látványosan jobb anyagokból van (a műanyag részek), jobb a hám is. Viszont szerintem nincs olyan erős a gyakorlatban, mint a Demon.
#1 vagyok.
Pontosan tudom és egyáltalán nem értem az okát, hogy a Stihl HP Super olajat miért JASO FB minősítéssel írják itthon, még maga a Stihl.hu oldalon is.
Ezzel az FB minősítéssel van 20-ból 19 olajos oldalon is.
Maga a Stihl HP super olajos kupán, nincs FB minősítés, egyáltalán nincs ráírva semmilyen JASO szabvány.
Ellenben rá van írva, az ISO-L-EGD.
Az FB minősítés mezei ásványi olaj kategória, ha valami csak az FB-ig jut, az kizárt, hogy megkapja az EGD-t.
Nagyon lassan, de az olajjal foglalkozó honlapok kezdik javítani ezt az ellentmondást és a Stihl HP Super olajat JASO FD kategóriába sorolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!