Vajon milyen lenne a citromos köleskása? Ettél már ilyet? Köles, víz, citromlé, só. Jó lenne? Ha savas összetevő is van az ételben, akkor hosszabb ideig kell főzni, mint anélkül?










#1. Amikor feltettem a kérdést, éppen előtte lett főzve 500 g és nem ezzel az ízesítéssel.
Olajbogyóval. Egy tasaknyi lett beletéve, sós levével együtt. Akár 2 tasak is mehetett volna ennyi köleshez. Próbáld ki, ha gondolod, egy kisebb mennyiséggel.
#2. De én úgy gondoltam, hogy belefőzni a citromlevet.





Olyat már ettem, hogy a főtt kölesre volt csepegtetve citromlé.
Azt is tudom, hogy bizonyos hőfok felett az aszkorbinsav elveszíti a hatékonyságát.
Nem ezek tekintetében érdekel a kérdés!





"Vajon milyen lenne a citromos köleskása? Ettél már ilyet? Köles, víz, citromlé, só. Jó lenne?"
Nem igazán jó, egyszerüen csak savanyú.
"Ha savas összetevő is van az ételben, akkor hosszabb ideig kell főzni, mint anélkül?
A köles eseteben igen, soka nem fö puhára, félnyers érzeted marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!