Tepsiben sült kaliforniai paprikát mivel töltsek meg, ha lakto-vegetáriánus vagyok?
Azt tervezem, hogy kivágom a paprika csumáját, megfűszerezem belül, megtöltöm, rá tejföl és sajt, majd megsütöm.
De mi legyen a töltelék?
Szóját vagy húspótlót nem szeretnék, a gombát nem eszem.
Én gombával, hagymával, kevés rizzsel, petrezselyemmel és reszelt sajttal szoktam tölteni, só, bors, paprika, stb fűszerek. A gombát helyettesítheted apróra vágott sárgarépával, vagy egyéb zöldségekkel. Amikor a sütőben félig megsült, akkor betakarom tejföllel, és még szórok rá reszelt sajtót. Ha eszel tojást, tehetsz bele félbevágott főtt tojást, vagy magát a tölteléket keverheted össze egy nyers tojással, és azzal töltheted még a paprikát. Ha szereted a csípős paprikát, azzal is kipróbálhatod, hogy csípős paprikát töltesz meg, nagyon jól megvadítja az ízeket :)))
Mi nagyon szeretjük a sima kis méretű zöldpaprikát megtölteni reszelt sajttal, beleforgatni nagyon sűrű palacsinta tésztába, és olajban kisütjük. Vagy levelestésztába csomagolom, és akkor sütőben sütöm.
Cukkini reszelve plusz bulgur.
De bulgurba tehetsz bármilyen zöldséget.
Tehetsz bele lecsót (gyakorlatilag lé nélkül), bármiféle zöldségragu jó bele, párolt zöldségek, gyakorlatialg bármilyen zöldségfélét használhatsz, amit szeretsz és a füszerezésnél sem kell visszafogni magad.
A legtöbb esetben jó, ha teszel bele rizst, bulgurt, kuszkuszt, esetleg aprótésztát a töltelékbe, én a tejföl egy részét is belekeverném.
Amikor megsült, akkor tenném rá a sajtot, éppen csak ráolvasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!