Hogy csináltok rizskoch-t?
Először is tejberizst készítek. A rizst nem mosom meg előtte, hiszen a rajta lévő keményítő a későbbi sütés alkalmával jó szolgálatot tesz. 1 kg rizst kb. 4,5 L tejben megfőzöm, (ez bő 10 adag) vizet nem teszek bele, a tej majdnem 90 %-a víz, szóval fölösleges. Mikor megfőtt, beízesítem, (előtte nem szeretem, mert könnyen leég a cukortól) kis só, cukor, van.cuk., citrom héj, mazsola.
Aztán megvárom, hogy hűljön egy kicsit, mert az nem jó, ha keverés közben megfő benne a tojás, annak sütés közben kell kötni.
Ha nem túl meleg, mehet bele a t. sárgája, a t.fehérje kemény habbá berve (ennyihez kb. 15 db) ha kell, egy kis után ízesítés, ha lágynak érzem, egy kevés vaníliás pudingpor, és mehet a sütőbe. Természetesem vajazott-lisztezett tepsiben. Sütés elején 230 °C körül simán nyomom neki, a vége felé visszább veszek.
köszi,már elkészült ,nagyon finom
igaz,nem az első recept szerint,nekem az túl extrém túró-rizs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!