Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináltok rizskoch-t?

Hogy csináltok rizskoch-t?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez a legtutibb:

[link]

2010. nov. 6. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Túró a rizsfelfújtba? Mi a túrónak? A túró nem illik a rizshez!
2010. nov. 6. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
A másik meg hogy tejben szoktuk főzni a rizst és a tojásos keveréket margarinnal keverjük mert anélkül olyan száraz lesz hogy porzik!A barnarizs meg, nekem ugyan nem kell!
2010. nov. 6. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy megmosom rizst, beleteszem a főzőedénybe, engedek rá pont annyi vizet, hogy ellepje, hagyom kicsit puhulni, aztán jöhet a tej, úgy, hogy kb. duplán lepje el a rizst. Fedő kell rá. Ha összefort, szépen megdagadt a rizs, akkor ízlés szerint cukor, egy pici só, és egy kis vajat is keverek bele.
2010. nov. 6. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elso minden csak nem rizskoch.
2010. nov. 6. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Először is tejberizst készítek. A rizst nem mosom meg előtte, hiszen a rajta lévő keményítő a későbbi sütés alkalmával jó szolgálatot tesz. 1 kg rizst kb. 4,5 L tejben megfőzöm, (ez bő 10 adag) vizet nem teszek bele, a tej majdnem 90 %-a víz, szóval fölösleges. Mikor megfőtt, beízesítem, (előtte nem szeretem, mert könnyen leég a cukortól) kis só, cukor, van.cuk., citrom héj, mazsola.

Aztán megvárom, hogy hűljön egy kicsit, mert az nem jó, ha keverés közben megfő benne a tojás, annak sütés közben kell kötni.

Ha nem túl meleg, mehet bele a t. sárgája, a t.fehérje kemény habbá berve (ennyihez kb. 15 db) ha kell, egy kis után ízesítés, ha lágynak érzem, egy kevés vaníliás pudingpor, és mehet a sütőbe. Természetesem vajazott-lisztezett tepsiben. Sütés elején 230 °C körül simán nyomom neki, a vége felé visszább veszek.

2010. nov. 6. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi,már elkészült ,nagyon finom

igaz,nem az első recept szerint,nekem az túl extrém túró-rizs

2010. nov. 6. 12:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!