Tervezitek már a karácsonyi menüt? Nagy dínomdánom lesz?
Ilyenkor is készítetek hagyományos "vasárnapi" ebéd típusú ételeket? (Pl. rántott hús, sült krumpli, húsleves, mártások.)
A hagyományos helyett inkább gesztenyés-mézes-diós-asztalgyümölcsös, mindenféle rakott-tekert különlegesebb húsokat, különleges körettel?
Minden nap külön főztök? Vagy 24-én megfőzitek egyszerre három napra többfélét, nagyobb mennyiségben?
Ketten leszünk a lányommal.
Aszalt szilvás pulykamellet tervezek.A levest, köretet még nem tudom.Desszertnek is valami csokis,gesztenyés süti a cél.Esetleg még mézeskalács, ha lányom akar sütni magának.Én nem szeretem annyira.
Igen. Már mindent felírtam, hogy mit fogok főzni és sütni.
Alapanyagokra bontottam, hogy miből mennyi kell. Felírtam a teljes bevásárló listát. Mostmár elkezdem nézni a jövő heti akciós újságokat (Lidl, Aldi, Penny, Interspar, ezek vannak a városban) hogy hol mi az olcsóbb és akciós. Jövőhéten hétvégén megyünk, a termékek 80%-át már meg is veszem. Persze van amit nem mert addig megromlik, azt a karácsony előtti héten pénteken. A piacot is akkorra hagyom valószínűleg, ott a zöldségek és a tojás ami kell.
Van hagyományos étel, de van amikor extrák is vannak.
24-én a férjem családjához megyünk délután. Kései ebéd lesz kb 16:00-kor. Úgyhogy aznap délelőtt megcsinálom a hidegtálat (francia saláta, kaszinó tojás, sonka tekercs, sajt tekercs és kolbásszal töltött karaj) ebből csipegetünk ebédre és ha haza érünk este akkor is van mihez nyúlni.
25-én maradunk itthon, vadas fog készülni szarvas combból és szalvetagombóccal.
26-án pedig az én szüleimhez megyünk ebédre, viszont anyu mindig csomagol, így a vacsora is adott.
A két ünnep között lesz székelykáposzta, rántott hús-sajt-hal-gomba krumplipürével. Húsleves, Stefánia vagdalt.
Most inkább kicsit hagyományos vonalon mozgunk :)
A sütiket megcsinálom már a karácsony előtti héten. Abból idén lesz klasszik bejgli, zserbó. Mirinda szelet és Olga almás és mézeskalács.
Mindenkinek csinálom a kedvencét.
Karácsonykor inkább a süteményeken van a hangsúly. A főétkezéseket minél könnyebb ételekből és minél kisebb mennyiségből készítjük.
Szenteste mindig rántott hal van krumplipürével, nincs mit gondolkozni rajta. A két ünnep között valamikor lesz 2 napra töltött káposzta. Szilveszterkor virsli, újév napján füstölt hús lencsefőzelékkel.
Mi amúgy is szinte minden nap főzünk, ha itthon ebédelünk. Nagyon ritkán van, hogy 2 napra főzünk, ha olyan az étel.
Ami a süteményeket illeti, lesz mézeskalács, gesztenyés torta, diós linzer, mákos és diós beigli, london szelet. Szilveszterkor lesz sajtos rúd, újév napján pedig vajkrémes torta.
Pont tegnap gondoltam rá, hogy rendelni kellene.
Nem tudok főzni, úgyhogy karácsonykor is csak sültkumpli + rántotthús szokott lenni, mint amúgy kb kéthetente, csak ilyenkor megterítek és együtt eszünk
Hidegtál szokott lenni, és amit lehet, még előtte nap elkészítünk hozzá.
Viszonylag sokan szoktunk összejönni, így viszont nincs probléma a melegítgetéssel, vagy hogy épp akkora készüljön el az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!