Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tervezitek már a karácsonyi...

Tervezitek már a karácsonyi menüt? Nagy dínomdánom lesz?

Figyelt kérdés

Ilyenkor is készítetek hagyományos "vasárnapi" ebéd típusú ételeket? (Pl. rántott hús, sült krumpli, húsleves, mártások.)

A hagyományos helyett inkább gesztenyés-mézes-diós-asztalgyümölcsös, mindenféle rakott-tekert különlegesebb húsokat, különleges körettel?

Minden nap külön főztök? Vagy 24-én megfőzitek egyszerre három napra többfélét, nagyobb mennyiségben?

dec. 1. 13:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem és nem.
dec. 1. 13:50
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ketten leszünk a lányommal.

Aszalt szilvás pulykamellet tervezek.A levest, köretet még nem tudom.Desszertnek is valami csokis,gesztenyés süti a cél.Esetleg még mézeskalács, ha lányom akar sütni magának.Én nem szeretem annyira.

dec. 1. 13:52
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, valószínűleg karácsonykor se szakad ránk a bank... Átlagos menü lesz, semmi extra.
dec. 1. 13:52
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktunk másképp étkezni karácsonykor sem, úgyhogy menüt sem kell tervezni és dínomdánom sem lesz.
dec. 1. 14:16
 5/21 anonim válasza:
100%
igen, nagy lesz :)
dec. 1. 14:37
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Már mindent felírtam, hogy mit fogok főzni és sütni.

Alapanyagokra bontottam, hogy miből mennyi kell. Felírtam a teljes bevásárló listát. Mostmár elkezdem nézni a jövő heti akciós újságokat (Lidl, Aldi, Penny, Interspar, ezek vannak a városban) hogy hol mi az olcsóbb és akciós. Jövőhéten hétvégén megyünk, a termékek 80%-át már meg is veszem. Persze van amit nem mert addig megromlik, azt a karácsony előtti héten pénteken. A piacot is akkorra hagyom valószínűleg, ott a zöldségek és a tojás ami kell.

Van hagyományos étel, de van amikor extrák is vannak.

24-én a férjem családjához megyünk délután. Kései ebéd lesz kb 16:00-kor. Úgyhogy aznap délelőtt megcsinálom a hidegtálat (francia saláta, kaszinó tojás, sonka tekercs, sajt tekercs és kolbásszal töltött karaj) ebből csipegetünk ebédre és ha haza érünk este akkor is van mihez nyúlni.

25-én maradunk itthon, vadas fog készülni szarvas combból és szalvetagombóccal.

26-án pedig az én szüleimhez megyünk ebédre, viszont anyu mindig csomagol, így a vacsora is adott.

A két ünnep között lesz székelykáposzta, rántott hús-sajt-hal-gomba krumplipürével. Húsleves, Stefánia vagdalt.

Most inkább kicsit hagyományos vonalon mozgunk :)

A sütiket megcsinálom már a karácsony előtti héten. Abból idén lesz klasszik bejgli, zserbó. Mirinda szelet és Olga almás és mézeskalács.

Mindenkinek csinálom a kedvencét.

dec. 1. 15:03
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonykor inkább a süteményeken van a hangsúly. A főétkezéseket minél könnyebb ételekből és minél kisebb mennyiségből készítjük.

Szenteste mindig rántott hal van krumplipürével, nincs mit gondolkozni rajta. A két ünnep között valamikor lesz 2 napra töltött káposzta. Szilveszterkor virsli, újév napján füstölt hús lencsefőzelékkel.

Mi amúgy is szinte minden nap főzünk, ha itthon ebédelünk. Nagyon ritkán van, hogy 2 napra főzünk, ha olyan az étel.

Ami a süteményeket illeti, lesz mézeskalács, gesztenyés torta, diós linzer, mákos és diós beigli, london szelet. Szilveszterkor lesz sajtos rúd, újév napján pedig vajkrémes torta.

dec. 1. 15:19
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Már megterveztem,van amit már meg is vettem.Nagy dínom-dánom nem lesz,26-án a szokásos családi ebéd nálunk 12 fővel
dec. 1. 15:54
 9/21 anonim ***** válasza:
84%

Pont tegnap gondoltam rá, hogy rendelni kellene.

Nem tudok főzni, úgyhogy karácsonykor is csak sültkumpli + rántotthús szokott lenni, mint amúgy kb kéthetente, csak ilyenkor megterítek és együtt eszünk

dec. 1. 16:42
 10/21 anonim ***** válasza:
87%

Hidegtál szokott lenni, és amit lehet, még előtte nap elkészítünk hozzá.

Viszonylag sokan szoktunk összejönni, így viszont nincs probléma a melegítgetéssel, vagy hogy épp akkora készüljön el az étel.

dec. 1. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!